GERAARDSBERGEN - Leerlingen veiligheidsberoepen KA beleven dagje luchtmacht bij de 1 Wing te Bevekom

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen veiligheidsberoepen KA beleven dagje luchtmacht bij de 1 Wing te Bevekom

Dsc_2828
Foto: © Jimmy Godaert
 

Op donderdag bezochten de leerlingen van 7 ‘Integrale Veiligheid’ en 7 ‘Veiligheidsberoepen’ van het KA Geraardsbergen de Vliegbasis Bevekom. Deze luchtmachtbasis is nu de thuisbasis van de 1st Wing met het 5de en het 9de smaldeel op Aermacchi Marchetti SF260M en SF260D trainingsvliegtuigen Bij aankomst kregen ze een briefing iwm welzijn op het werk. Daarna maakten ze kennis met het smaldeel  Force Protection die als taak de  bescherming van de vliegbasis heeft. Deze eenheid neemt regelmatig ook deel aan buitenlandse operaties.

Daarna was het aan de brandweer om hun werking en nieuwe stokpaardje , de Panther-brandweerwagens,  voor te stellen. Deze voertuigen met 6×6 wielaandrijving hebben een tank van 10.000 liter water, een schuimtank van 600 liter, twee gasflessen met koolstofdioxide en 250 kilogram poeder. En die drie samen kunnen elke mogelijke brand op een luchtmachtbasis bestrijden.
 
Nadien vertrokken ze naar een tweede gedeelte van de basis waar de Agusta A109 helikopters onderhouden worden. Hier werd hen de werking van een heli en de activiteiten waarvoor ze allemaal kunnen ingezet worden uit de doeken gedaan. Als kers op de taart kregen ze ook de gloednieuwe NH90 een tweemotorige multirole helikopter te aanschouwen. Deze heli kan worden  ingezet voor  het tactisch troepentransport voor tot 20 volledig uitgeruste militairen, voor  logistiek transport, in laadruim en aan sleepkabel, reddingsacties op zee en boven land en  de  strijd tegen dreigingen onder en op het water.
 
In de namiddag werd er nog een bezoek gebracht aan het  First Wing Historical Centre .  Het hoofddoel van het 1WHC is de geschiedenis van de eenheden van de basis van Beauvechain vanaf  1935 tot heden weer te geven. Ook de  jachtluchtvaart van 1946 tot 1996 komt aan bod. Niet alleen werden vliegtuigen waarmee de eerste Jachtwing (1JW) uitgerust was  tentoon gesteld maar ook de verschillende motoren die zich in deze toestellen bevonden.  De leerlingen konden er tevens overlevingsuitrustig en luchtvaartvervoermiddelen en ook enkele bijzondere originele stukken bewonderen !
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief