GERAARDSBERGSE jongerenpartijen organiseren een debat over het einde van de OCMW’s

C21

GERAARDSBERGSE jongerenpartijen organiseren een debat over het einde van de OCMW’s

Affiche_-_het_grote_ocmw-debat

In 2019, bij het begin van de volgende gemeentelijke legislatuur, wijzigt en OCMW, zoals we die nu kennen, te hervormen. De OCMW’s worden geïntegreerd in de gemeentebesturen en houden daarmee op te bestaan. Een cruciale vraag hierbij is wat de impact hiervan is op het lokaal sociaal beleid waarin de OCMW’s vandaag een heel belangrijke rol spelen.

De Geraardsbergse jongerenpartijen vragen zich af welke gevolgen dit concreet voor de burger zal hebben. Een integratie van de OCMW’s in de gemeentebesturen zou ervoor moeten zorgen dat er efficiëntiewinsten kunnen het lokale overheidslandschap drastisch. Bij monde van minister Homans besliste de Vlaamse regering namelijk om de tweeledige structuur van gemeente worden geboekt, maar zal zich dat dan ook vertalen in een goedkopere maar even kwaliteitsvolle dienstverlening? Hoe ziet het lokaal sociaal beleid van de toekomst eruit in een overheidslandschap zonder OCMW’s? In de zoektocht naar antwoorden op deze en andere vragen, nodigen de Geraardsbergse jongerenpartijen elk een spreker van hun moederpartij uit. Zij zullen het in een debat tegen elkaar opnemen.

 De debaters van dienst zijn: David Larmuseau (CD&V), Ellen Elaut (N-VA), Kurt De Loor (sp.a) en Egbert Lachaert (Open VLD)

 Roel Verlinden van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) zal de rol van moderator op zich nemen. Het debat gaat aanstaande vrijdag, 22 mei 2015, door in de Parketzaal van JC De Spiraal en zal starten om 20 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief