Brandweer GeERAARDSBERGEN organiseerde herdenkingsavond naar aanleiding van 30.000ste Last Post

C21

Brandweer GeERAARDSBERGEN organiseerde herdenkingsavond naar aanleiding van 30.000ste Last Post

Jim_3142
Foto: © Jimmy Godaert
 

De Last Post ceremonie is een eerbetoon aan alle gesneuvelden uit de eerste wereldoorlog en wordt dagelijks aan de Menenpoort te Ieper door minimum 4 muzikanten van het plaatselijk brandweerkorps uitgevoerd.

Donderdag 09 juni werd de last post voor de 30000 keer geblazen. Om dit unieke gebeuren luister bij te zetten werd aan de Menenpoort een herdenkingsviering gehouden die wereldwijd via TV  werd uitgezonden .

Ook de lokale brandweer had een gepast programma uitgewerkt. Brandweermannen, het rode kruis, leden van vaderlandslievende verenigingen, politici en tal van gasten waren aanwezig .

Eerst werd door de voorzitter van de vriendenkring van de Brandweer Geraardsbergen het ontstaan en de symboliek rond het Last Post gebeuren uitgelegd. Daarna kregen de  aanwezigen een uiteenzetting over de tentoonstelling die er te bezichtigen was en er werd voorgelezen uit het dagboek van soldaat Van de Velde.

Om 20u werd  de uitzending “Ode aan de ode” werd ingetogen live op groot scherm gevolgd en werd op de gepaste wijze eer betoond aan zij die vielen voor de vrijheid.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024

archief