GERAARDSBERGEN - Iedereen speelt buiten

C21

GERAARDSBERGEN - Iedereen speelt buiten

Speelplein_guustje_2
Ingezonden foto
 

De zomer is het perfecte seizoen om buiten te spelen. Het weer is aangenaam en de dagen duren langer. Kinderen verlangen er ook naar om tijdens de vakantie buiten op avontuur te gaan en te ravotten met vriendjes. In de tuin, het park, het bos maar ook op straat.

Deze zomer lanceert Kind & Samenleving vzw een campagne om buitenspelen te promoten en opnieuw hip te maken. Buitenspelen heeft namelijk alleen maar voordelen. Kinderen ontmoeten elkaar, ze worden sociaal uitgedaagd en leren omgaan met anderen. Daarnaast wisselen ze ook ervaringen en spelletjes uit, ze verkennen de omgeving. Buitenspelen is dus niet gewoon spelen, het is dé kind-eigen manier van in-de-wereld-staan. En juist omdat het midden in de samenleving gebeurt, kunnen ouders, buren, jeugdwerk, lokale overheden,… allemaal helpen om kinderen tijdens hun spel ontmoetingskansen te bieden. Kinderen hebben namelijk baat bij die zetjes om de speeltijger in zichzelf te bevrijden. En net zoals tijgers maken kinderen al eens lawaai, lijken wat hevig, springerig of anders. Daar zijn het ook tijgers of kinderen voor.

“Wij doen bij het begin van de vakantie een oproep aan de kinderen, jongeren, (groot)ouders, jeugdwerkers,… van Geraardsbergen om de komende twee maanden buiten te spelen.” Vertelt schepen van Jeugd Fernand Van Trimpont. Naast de 8 speelpleintjes die in Geraardsbergen en zijn deelgemeenten te vinden zijn, organiseert de jeugddienst ook opnieuw Speelplein Guustje en Speelplein Ondersteboven. Kinderen kunnen ook terecht in de Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos.  “Niet alleen de stadsdiensten organiseren een vrijetijdsaanbod, sommige straten van onze stad worden ook ‘speelstraat’. Alle kinderen zijn daar welkom om mee te spelen”.  In de Elzenstraat (Goeferdinge), Brandveld (Geraardsbergen), Tempelstraat (Ophasselt), Zarlardingeplein (Zarlardinge), Victor Frisstraat (Goeferdinge), Waarbekeplein (Waarbeke) en Atembekeweg (Onkerzele) zijn deze zomer kinderen baas in hun straat gedurende enkele dagen of de hele zomer. De periode waarop elke straat geopend is staan te lezen op www.jcdespiraal.be. Een overzicht van het hele vrijetijdsaanbod voor kinderen en jongeren in de zomer is terug te vinden in de kindervakantiekrant.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief