GERAARDSBERGEN - Speelgoed tegen kinderarmoede

C21

GERAARDSBERGEN - Speelgoed tegen kinderarmoede

Editiepajot_ingezonden_jongsocialisten_js_1_ka_24082015
 

De armoedesignalen blijven roodgloeiend staan in België. Maar liefst 15,1% van de Belgische bevolking leeft onder de armoedegrens en 20,8% of 2.290.000 mensen lopen een risico op armoede of sociale uitsluiting. Ook op vlak van kinderarmoede scoort België slecht. Naar schatting 420 000 Belgische kinderen zou onder de armoedegrens leven. ‘Ook in onze stad moeten we dit spijtig genoeg vaststellen. Maar liefst 15,8% van alle geboorten zijn geboortes in kansarme gezinnen’ zegt Emma Van der Maelen. 

 

Ook op lokaal vlak moeten we dus extra investeren om de kinderarmoede in Geraardsbergen terug te dringen zeggen de jong socialisten. ‘Kinderen kiezen niet om geboren te worden in een kansarm gezin. Het is onze taak om werk te maken van een beleid dat kinderen wel alle kansen kan geven’ zegt Emma Van der Maelen.

 

De jong socialisten willen niet enkel de aandacht vestigen op de armoedeproblematiek, maar willen net zoals vorig jaar zelf ook de handen ook uit de mouwen steken. “Met de jongsocialisten willen we jaarlijks een speelgoedactie organiseren” zegt Julieta Aleksanjan. “Mensen kunnen, na de grote zomeropkuis, hun overtollige speelgoed (in goede staat) naar het inzamelpunt brengen. Nadien zullen we dit speelgoed verkopen op het draaiorgelfestival op 13 september. “ aldus Van der Maelen

 

De winst van deze actie willen we opnieuw schenken aan een goed doel in Geraardsbergen om de kinderarmoede te bestrijden in onze stad. 

 

Alle geïnteresseerden kunnen hun speelgoed op zondag 6 september vanaf 10 uur tot 13 uur brengen naar zaal gROOD verzet, markt 15 te Geraardsbergen. Voor meer informatie kan men steeds contact opnemen met Emma Van der Maelen op emma.vandermaelen@telenet.be of 0473/347830.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief