Bouwvergunning Stuw en Sluis GERAARDSBERGEN afgeleverd

C21

Bouwvergunning Stuw en Sluis GERAARDSBERGEN afgeleverd

Editiepajot_ingezonden_n-va_vp_marius_meremans_jpeg__4_

“Eindelijk is de vergunning voor de vernieuwing van de stuw en sluis te Geraardsbergen afgeleverd op 4 september jongstleden. Er kwam 1 bezwaar binnen, wat wijst op een groot draagvlak bij de bevolking – logisch ook, de regio weet maar al te goed welke vernielingen overstromingen met zich meebrengen” aldus volksvertegenwoordiger Marius Meremans (N-VA).

 

Niettemin is de vernieuwing en de bouw van nieuwe stuwen en sluizen een complex project met elementen rond erfgoed, natuur, waterbeleid, enz. Het is dus altijd wachten op diverse adviezen, wat maakt dat het niet eenvoudig is om dergelijke projecten snel te realiseren. Toch zien we dat er onder minister Weyts nu eindelijk vooruitgang wordt geboekt. Nu is er nog een laatste wachtperiode van 30 dagen, wat steeds geldt bij het verlenen van een vergunning. Wie nu nog beroep wil aantekenen moet immers naar de Raad van vergunningsbetwistingen.

 

Normaal gezien kan het bouwproject dus starten begin oktober, en dat is geen week te vroeg. “Waterwegen en Zeekanalen heeft nu de opdracht om de werken snel aan te vatten, in elk geval volg ik de evolutie in het dossier op vanuit het Vlaams parlement. Dit dossier is essentieel voor de waterbeheersing in de Denderregio”. 

 

“Nieuwe stuwen en sluizen zijn geen mirakels tegen wateroverlast maar vormen een onmisbare schakel in het geheel, naast overstromingsgebieden, waterbekkens, minder verharde oppervlakken, …, maar tegelijk is het de taak van de lokale overheid om aan dit dossier initiatieven te koppelen om de Dender op te waarderen, zeker op recreatief en toeristisch gebied.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2015
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief