GERAARDSBERGEN - Nieuw Spartacusbier op de markt

C21

GERAARDSBERGEN - Nieuw Spartacusbier op de markt

Editiepajot_jimmy_godaert_nieuw_spartacusbier_14102015
 

Patrick Kerger uit Onkerzele brouwde een nieuw bier als eerbetoon aan Fabian Cancellara. De renner heeft door zijn aanvallende rijstijl in het peloton de bijnaam Spartacus verworven waardoor de naam van het bier al snel gevonden was.

 

Patrick had eigenlijk geen brouwervaring maar heeft proefondervindelijk veel geleerd, vooral door veel te testen en te proeven. Hij begon op heel bescheiden wijze in de eigen garage en maakte van een dame jeanne, een kloeke rietfles, gebruik om zijn eerst brouwsels te maken. Uit deze experimenten onstond het uiteindelijke Spartacusbier, klinkende naam die verwijst naar Cancellara en tegelijk de kwaliteiten van het brouwsel: een stoer biertje met karakter.Er is een blonde versie is 8 graden. Deze heeft een fijne volle hopsmaak. Er is ook een donkere variant van 6,5 graden.

 

Voorlopig is brouwen voor Patrick nog een hobby maar hij maakt plannen om uit te breiden en droomt ervan om een eigen brouwerij op te starten. Momenteel denkt Patrick er aan een derde biertje op de markt brengen.

 

Intussen valt hetSpartacusbier al in de smaak bij bierliefhebbers die de uitgebalanceerde samenstelling van het bier, op smaak gebracht met een geheime kruidenmengeling, heel erg op prijs stellen.

 

Het zou voor Kerger heel aangenaam zijn mocht wielrenner Cancellara zelf even van het Spartacusbier kunnen proeven. Dit was bijna gelukt met de Ronde van Vlaanderen mocht de renner niet ten val gekomen zijn. Niet getreurd, want Kerger is vast van plan om zijn wieleridool alsnog een Spartacusbier te bezorgen.

 

Voor meer info: patrickkerger@gmail.com en 0472/44.44.40

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 okt 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief