GERAARDSBERGEN - Leerlingen maken eigen vijver op school

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen maken eigen vijver op school

Editiepajot_jimmy_godaert_leerlingen_kageraardsbergen_eigen_vijver
 

De klas 3WE Science is reeds 2 weken bezig met een interessant vijverproject op het domein van het KA Geraardsbergen. Onder leiding van mevr. Van De Slijke hebben de leerlingen zelf een vijver aangelegd en voeren ze verschillende metingen uit naar o.a. de waterkwaliteit, de waterstand en de temperatuur van het water.

“Ik kwam met het idee en zorg voor het materiaal maar eigenlijk ligt de volledige verantwoordelijkheid bij de leerlingen. De basis is ondertussen gelegd want er werden kuipen geïnstalleerd en extra grond en keien werden aangevoerd. De leerlingen vullen een stappenplan in en moeten alle veranderingen noteren. Het is de bedoeling dat er minstens één keer per maand een leerling de situatie van de vijver evalueert en een kort verslagje opmaakt.  Het is de bedoeling dat er in de lente ook nog beplanting zal komen en misschien gaan de leerlingen ook nog visjes plaatsen”, vertelt mevrouw Van De Slijke. Voorlopig is het nog even wachten tot de vijver zich verder vult met regenwater en zich ontwikkelt tot een biotoop met veel onderzoeksmogelijkheden voor onze leerlingen.

Leerlinge Julie Francq (3WE) is momenteel vijververantwoordelijke en nam ook de onderstaande foto’s. “Ik en eigenlijk alle klasgenoten zijn heel erg trots op onze vijver en vinden het een leuk en leerrijk project. Er zit momenteel al een schattig salamandertje in onze waterplas maar ik weet zeker dat we op het einde van het schooljaar een heel diverse fauna en flora zullen ontdekken in en rond onze poel.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief