KA en Middenschool GERAARDSBERGEN organiseren ‘Techniekacademie’ voor leerlingen zesde leerjaar

C21

KA en Middenschool GERAARDSBERGEN organiseren ‘Techniekacademie’ voor leerlingen zesde leerjaar

Editiepajot_jimmy_godaert_tehniekacademie
 

Het KA Geraardsbergen organiseert in samenwerking met de Middenschool een reeks van 8 projectnamiddagen onder de noemer “Techniekacademie”. Het project Techniekacademie wordt specifiek georganiseerd voor jongens en meisjes van het zesde leerjaar die zin hebben om op ontdekking te gaan naar de mysteries en geheimen van de technologie.

 

Er zijn vier workshops in het najaar van 2015 en vier workshops in het voorjaar van 2016. Het maximum aantal deelnemers per sessie is vastgelegd op 15 personen, dus snel zijn is de boodschap want inschrijven is gratis. De organisatie richt zich op alle leerlingen van de Geraardsbergse scholen en omstreken. Inschrijven voor een of meerdere sessies kan via het formulier op de website van het KA Geraardsbergen.

 

Leerlingen met technologiekriebels in de buik kunnen zich dan ook heel gedifferentieerd uitleven in onze Techniekacademie. Er worden zes intrigerende workshops aangeboden. Het project “decoratieve naamplaat” concentreert zich op het bewerken en spuiten van een metalen plaat. In de sessie “aluminium sleutelhanger” gaan de leerlingen dan weer naar huis met een zelfgemaakte multifunctionele sleutelhanger en leren ze werken met slagletters en een graveertoestel. De workshop “initiatie 3D-printen” heeft onze jonge techneuten de kans om aan de slag te gaan met een van de modernste technieken op de markt.

 

Met ook nog sessies als “creatieve lichtbron”, “ zenuwspiraal” en “ LED-bal asteroïde” op het programma kunnen de deelnemers zich verheugen op een afwisselend en prikkelend programma. Na het succesvol afwerken van één of meerdere techniekacademies gaan de kinderen niet alleen naar huis met een minidiploma maar hopelijk ook met een verhoogde passie voor techniek.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 okt 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Jimmy GODAERT | 15 jul 2024
Jimmy GODAERT | 11 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief