Bijnamenboek ‘De Adelaar van Benidorm’ in primeur in GERAARDSBERGEN voorgesteld

C21

Bijnamenboek ‘De Adelaar van Benidorm’ in primeur in GERAARDSBERGEN voorgesteld

Editiepajot_jimmy_godaert_bijnamenboek____de_adelaar_van_benidorm____in_primeur_in_geraardsbergen__voorgesteld
 

Geraardsbergenaar Arne De Winde stelde met enkele coauteurs een boek over de bijnamen in de sport, getiteld ‘De Adelaar van Benidorm’, samen.

 

Het boek werd in primeur in Geraardsbergen voorgesteld. Dit was voor Arne een logische keuze dank zij de naambekendheid van ‘de Muur’ in de sportwereld. De realisatie van het boek vergde 2 jaar tijd en er werd beroep gedaan op  zo’ n 150 sporters, journalisten, schrijvers, fotografen en filosofen.

 

De meeste bijnamen vond Arne en zijn team bij de voetbalsport en het wielrennen. Maar ook andere sporten als basketbal en darts komen in het boek aan bod, telkens met hun eigen verhaal rond de atleet zijn bijnaam.

 

Voor de adelaar van Benidorm werkten ook heel wat Geraardsbergenaars mee. Zo leverden fotografen Lisa Bilterijst en Wout de Taeye hun bijdrage. Stefan Delannoit doet het verhaal over Tarzan, de toenmalige boksende oom Cyriel die regerend wereldkampioen Marcel Cerdan versloeg. Cabaretier Tim Goditiabois die in een vorig leven nog gekoerst heeft leverde zijn bijdrage met verhalen uit de buik van het peleton. En Arne De Winde heeft het voor “de Haai van Messina” beter bekend onder zijn echte naam  Vincenzo Nibali.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief