Leerlingen KA GERAARDSBERGEN maken kennis met de werking van de Geraardsbergse gemeentepolitiek

C21

Leerlingen KA GERAARDSBERGEN maken kennis met de werking van de Geraardsbergse gemeentepolitiek

Editiepajot_jimmy_godaert_leerlingen_ka_geraardsbergen_maken_kennis_met_de_werking_van_de_geraardsbergse_gemeentepolitiek
 

In kader van het vak cultuurwetenschappen maakten de leerlingen van 3 humane wetenschappen uit het KA Geraardsbergen in de week voor de kerstvakantie kennis met de lokale politiek. Op dinsdag 26 oktober konden ze een kijkje nemen achter de schermen van de gemeentepolitiek door een bezoek aan het administratief centrum en het stadhuis. Zo maakten ze kennis met het takenpakket en de werking van de gemeente en hoorden ze ook eens hoe de burgemeester naar politiek kijkt en wat zijn specifieke visie op de stad en het beleid nu precies is.

 

Op donderdag 28 oktober gingen de leerlingen vervolgens zelf aan de slag. Na een korte inleiding kropen ze via het simulatiespel ‘Kracht van je stem’ eens zelf in de huid van een gemeenteraadslid. Opgedeeld in 4 partijen werkten ze enkele concrete plannen uit voor het stadsbeleid. Vervolgens verdedigden ze hun voorstellen voor de hele ‘gemeenteraad’met de bedoeling een meerderheid te overtuigen van hun ideeën. Politieke keuzes maken op een democratische manier en met het oog op de belangen van de bewoners bleek niet zo makkelijk als de leerlingen vooraf hadden gedacht. De leerlingen toonden zich erg mondig en bewezen dat de jeugd in staat is een politieke visie te ontwikkelen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 nov 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief