Hart Boven Hard GERAARDSBERGEN: Op de vlucht: vroeger en ook vandaag

C21

Hart Boven Hard GERAARDSBERGEN: Op de vlucht: vroeger en ook vandaag

Editiepajot-logo-geraardsbergen-

Op 11 november vinden de traditionele plechtigheden plaats ter herdenking van de oorlogsslachtoffers van beide wereldoorlogen.

Hart Boven Hard Geraardsbergen is verheugd te merken dat er ook aandacht wordt besteed aan de vluchtelingenproblematiek die veroorzaakt wordt door oorlogen. Dat blijkt uit het thema van de gedichtenwedstrijd ter gelegenheid van 11 november: ‘Op de vlucht’.

De leden, individuen en verenigingen, van Hart Boven Hard hopen dat onze overheden niet enkel bij de vlucht uit het verleden blijven stilstaan. Maar eruit leren en effectief werk maken van een vluchtelingenbeleid, waarbij zij die het geweld ontvluchten hier welkom zijn.

Helaas kwam er tot op heden geen enkel signaal, van de hiertoe opgerichte gemeenteraadscommissie - met hierin alle politieke partijen van zowel meerderheid als oppositie vertegenwoordigd -, over de opvang van oorlogsvluchtelingen in onze stad.

Individuele burgers en diverse Geraardsbergse verenigingen hebben, in tegenstelling tot onze burgervader, laten weten dat zij open staan om vluchtelingen in onze gemeente op te vangen. Zij vragen nu een signaal van het stadsbestuur waaruit blijkt dat ook Geraardsbergen een Gastvrije Gemeente is met een Hart voor vluchtelingen.

Wees wereldwijs! 

Uit respect voor de oorlogsslachtoffers en hun nabestaanden heeft Hart Boven Hard Geraardsbergen besloten geen actie te voeren tijdens de plechtigheden, maar enkel dit persbericht te verspreiden.

Meer info: geraardsbergen@hartbovenhard.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2015
Jimmy Godaert
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief