GERAARDSBERGEN - Kaat Coppez haalt verdienstelijk 7e plaats in Belek, Turkije

C21

GERAARDSBERGEN - Kaat Coppez haalt verdienstelijk 7e plaats in Belek, Turkije

Editiepajot_ingezonden_kaat_coppez_haalt_verdienstelijk_7e_plaats_in_belek___turkije
 

In Belek, Turkije vond tussen 2 en 8 augustus de GD World Junior tennis Masters plaats.  Het is een tornooi waar de beste spelers van elk land mekaar kunnen bekampen. Er waren een honderdtal deelnemers van maar liefst 30 verschillende landen. Teveel om op te noemen maar we willen u er toch een paar meegeven,  Barbados, USA, Denemarken, … . België werd vertegenwoordigd door Hanne Vandewinkel,  Meyers Morane en Kaat Coppez.  Voor Kaat was haar eerste internationale ervaring.

 

Kaat traint in de week een 12 tal uur waarvan 10u in de Kim Clijsters Academy te Bree met haar coach Koen Van Den Bossche en onder het toeziend oog van Carl Maes. Het is Koen die haar begeleidt op de tornooien in binnen- en buitenland.

 

We laten Koen even aan het woord. “Het is de bedoeling dat Kaat volgend jaar enkele Tennis Europe tornooien speelt en dan is dit  tornooi  een mooie gelegenheid om te zien of Kaat daar klaar voor is. Dan spreek ik niet alleen over haar tenniscapaciteiten, want die zijn ontegensprekelijk aanwezig maar ook over de extra sportieve activiteiten. Het vroeg opstaan om te trainen,  andere voedingsgewoonten, de taalbarrière, het publiek langs de velden, andere tegenspeelsters, noem maar op. Dit tornooi zal ervoor gezorgd hebben dat ze terugkeert met een rugzak vol ervaring die ze broodnodig zal hebben in de volgende Europese tornooien. ”

 

In het tornooi zelf werd de eerste match vlot gewonnen met 6-0, 6-1 tegen de Turkse Mihriah Yapici In de 16e finale was de Tunesische Roxanne Sultan Ucur geen partij voor een sterk spelende Kaat. Het was pas in de kwartfinale op vrijdag  dat ze de duimen moest leggen voor het  Litouwse  geweld van Valeria Maija Karinga. Hierdoor moest ze gedwongen naar de rechtse kant van de tabel waar ze kon spelen voor de 5e plaats.  Deze match werd, door een mindere dag van Kaat, verloren tegen de Turkse Ecran Melica. De match voor de plaatsen 7 en 8 werd een walkover voor Kaat. Hierdoor kon de Belgische Kaat met een mooie 7e plaats en een hoop ervaring terug naar huis vertrekken.

 

In de dubbelpartijen speelde ze samen met Moran Meyers. Morane, samen met haar coach Nancy Feber (voormalig nummer 76 op de WTA ranking), is een vriendin die ze kent van de trainingen op Tennis Vlaanderen. Kaat die ook geselecteerd is voor het KDT project koos er zelf voor om dit jaar full time in Bree te tennissen en niet in te gaan op de uitnodiging van Tennis Vlaanderen.

 

In de eerste 4 partijen kende het duo geen genade met de tegenstand en zonder een set te verliezen mochten ze zondag de finale spelen. Ook hier kreeg het Belgisch duo een WO en hierdoor werden ze nummer 1. Een onverhoopt en fantastisch resultaat.

 

Goran Novakovic, de organisator,  stond erop om Kaat te feliciteren met haar fairplay op en naast het terrein en hoopt haar en de Belgische delegatie terug te kunnen zien op het volgende tornooi in Nederland.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief