GERAARDSBERGEN - OCMW trekt € 720.000 uit voor renovatie assistentiewoningen

C21

GERAARDSBERGEN - OCMW trekt € 720.000 uit voor renovatie assistentiewoningen

Editiepajot_jimmy_godaert_ocmw_trekt_____720
 

Assistentiewoningen van De Maretak worden de komende drie jaar gerenoveerd. ‘De badkamers en de vloer worden uitgebroken en ook zijn aanpassingen aan de keuken gepland’, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau. Daarnaast zullen schilderwerken de aanblik verfraaien. Voor de werken wordt € 720.000 uitgetrokken.

 

In de jaren 1980 werden aan de Groteweg in Geraardsbergen zestig serviceflats of assistentiewoningen gebouwd onder het voorzitterschap van Adrien Van Heuverswyn. Die behoren tot de eerste generatie van serviceflats in Vlaanderen. Ruim dertig jaar later zijn die aan vernieuwing toe.

 

‘We gaan de zestig oudste assistentiewoningen grondig renoveren’, legt OCMW-voorzitter David Larmuseau uit. ‘Daarvoor wordt een budget uitgetrokken van € 720.000. De badkamers en de vloeren worden uitgebroken en verder zijn aanpassingswerken aan de keuken voorzien. Ten slotte zullen schilderwerken de aanblik van het gebouw verfraaien.

 

De OCMW-raad keurde op 16 december de princiepsbeslissing goed. De volgende stap is het uitschrijven va n een openbare aanbesteding. De werken zullen aanvangen in 2016 en worden gespreid over drie jaar. ‘Elk jaar komen twintig flats aan de beurt’, zegt de OCMW-voorzitter. ‘We zullen erover waken dat de ongemakken voor de inwoners tot een minimum worden beperkt.’

 

Met dit project wordt Larmuseau’s belofte voor een betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve dienstverlening bewaarheid. ‘De prijzen voor de bewoners zijn niet verhoogd, de hoge waarborgen zijn afgebouwd en nu wordt ook de kwaliteit verbeterd’, besluit hij.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief