Rotary GERAARDSBERGEN-Oudenberg organiseerde kerstconcert ten voordele van ORSI

C21

Rotary GERAARDSBERGEN-Oudenberg organiseerde kerstconcert ten voordele van ORSI

Editiepajot_jimmy_godaert_rotary_geraardsbergen-oudenberg_organiseerde_kerstconcert_ten_voordele_van_orsi
 

Rotary Geraardsbergen-Oudenberg organiseerde voor de derde maal een kerstconcert in de Sint-Bartholomeuskerk. Onder de noemer “Zingende kerst, swingende kerst” gaven het koor Gaudicanto olv Marc Gerain en het Ivan Paduart trio het beste van zichzelf.

 

Gaudicanto bracht zowel klassiek werk als ook bekende nummers zoals Fly me to the moon van Ben Howard of John Lennon’s Happy Xmas en er werd afgesloten met een medley van bekende kerstsongs. Ivan Paduart bracht op zijn beurt werk voor piano, zowel solo als met bas en percussie. 

 

De opbrengst van het concert werd door de Rotary club geschonken aan het Robotic Surgery Institute (ORSI) van professor urologie Alex Mottrie. Dit trainingscentrum is gevestigd in Melle is enig in zijn soort in Europa. Dankzij robotchirurgie kan er uiterst precies gewerkt worden. Hierdoor heeft de patiënt minder pijn en is de herstelperiode korter. Er kunnen alleen maar echt goede resultaten geboekt worden als robotchirurgie wordt uitgevoerd door mensen die behendig zijn met deze systemen. Training is met andere woorden broodnodig. In het ORSI kunnen de artsen de techniek in de vingers krijgen. Het is de bedoeling het geld dat nu door Rotary geschonken is mee te investeren zodat artsen uit minder bevoorrechte landen ook de kans krijgen om een opleiding aan dit instituut te volgen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2015
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief