GERAARDSBERGEN - Johan Quintelier neemt na 40 jaar afscheid van De Gavers

C21

GERAARDSBERGEN - Johan Quintelier neemt na 40 jaar afscheid van De Gavers

Editiepajot_jimmy_godaert_johan_quintelier_neemt_na_40_jaar_afscheid_van_de_gavers
 

Johan Quintelier, directeur van het provinciaal domein De Gavers gaat met vervroegd pensioen en blikt tevreden terug op een carrière van veertig  jaar. De man wordt in zijn functie opgevolgd door Liesbeth Cock.

 

Het recreatiedomein De Gavers ging van start in 1976 en werd door de lange en hete zomer meteen een succes. Het domein ontstond toen er in 1975 in Onkerzele baggerwerken werden uitgevoerd voor de aanleg van het industrieterrein in Schendelbeke. Er bleef een enorme plas over en de stad Geraardsbergen wilde er een recreatiepark van maken.

 

Johan studeerde tuin- en landschapsarchitectuur en was geboeid door toerisme. Hij greep dan ook met beide handen de kans toen het toenmalige stadsbestuur hem in 1976 vroeg met de uitbouw van De Gavers te starten.

 

Het begon dat jaar heel bescheiden met een cafetaria en speelterrein, er kwam aan de vijver een aanlegsteiger en er werden bootjes aangekocht. Het domein groeide verder en er werd een camping aangelegd. Die camping heeft nu een viersterrenbeoordeling en telt intussen 480 plaatsen.

 

Na verloop van tijd werd het beheer en verdere uitbouw van De Gavers  echter financieel te zwaar voor de stad en in 1993 werd het voor een symbolische frank overgedragen aan de provincie. Die heeft er sedertdien een flinke duit in geïnvesteerd. Er werd gezorgd voor de renovatie van onder meer de strandzone, wandelpaden, camping en jeugdherberg ‘t Schipken. In 2003 kwam daar het overdekte zwembad bij, toch één van de topattracties van De Gavers.

 

Vorig jaar werd gestart met de bouw van een grote polyvalente zaal. De provincie investeert voor het plaatsen van lage dijkjes om de actieve dagrecreatiezone te beschermen tegen wateroverlast en er worden vijf nieuwe bungalows gebouwd.

 

De man die aan wieg stond van het provinciaal domein blikt uiteindelijk tevreden terug op alles. Hij zal trouwens nog vaak te zien zijn in De Gavers want hij zal er tijdens de vele activiteiten helpen als vrijwilliger.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief