GERAARDSBERGEN - Nieuwe theatherzaal in stedelijke kunstacademie geopend

C21

GERAARDSBERGEN - Nieuwe theatherzaal in stedelijke kunstacademie geopend

Editiepajot_jimmy_godaert_nieuwe_theatherzaal_in_stedelijke_kunstacademie_geopend
 

In stedelijke kunstacademie werd donderdag een nieuwe theaterzaal in gebruik genomen. De vierhonderd leerlingen van de afdeling woord zullen zich voortaan ten volle kunnen uitleven in hun nieuwe zaal. De stad blijft geloven in het kunstonderwijs en investeert er dan ook in.

 

“Met deze theaterzaal zal de afdeling Woord voortaan over de ideale accommodatie beschikken om op een kwaliteitsvolle manier onderwijs te geven. Ik ben er van overtuigd dat deze zaal aan de afdeling Woord, de nodige impulsen zal geven” zegt schepen van onderwijs Fernand Van Trimpont.

 

Erwin Franceus, schepen van openbare werken en stadspatrimonium, is tevreden met deze realisatie: “In 2011 zijn we gestart met de afbraak en renovatie van al de lokalen die voordien door het OCMW werden gebruikt. Voor de toneelzaal, wat één van de 3 vernieuwde zalen is, hebben we gekozen voor een zaal zonder podium, waarbij de acteurs op de begane grond optreden en het publiek op een tribune zit.

 

Wij proberen in deze academie zo modern mogelijk te zijn, en om dit niet alleen wat betreft kwaliteit, maar ook op financieel gebied zo gunstig mogelijk te doen met de behulp van eigen stadsarbeiders. Het is de bedoeling dat de kunstacademie na de renovatiewerken die nog dienen te gebeuren, een soort van kunsttempel zal worden, waarbij onderwijs en cultuur gaan samenwerken in deze stad. Mijn droom is dat er op termijn ook nog een overkoepeling zou komen van de binnenkoer.” aldus Franceus.

 

Directeur Marc Van den Borre is er van overtuigd dat de scholen, verenigingen, stadsdiensten, woon-zorgcentra, vrijwilligers en serviceclubs een absolute troef zijn en dat samen met de steun van het stadsbestuur, de kunstacademie tot het huidige resultaat is gekomen.

 

Het stadsbestuur investeert graag in kunstonderwijs, niet enkel voor de ontplooiing van het kunsttalent maar ook als investering in het sociale web dat zich op die manier in de stad ontwikkelt.

 

De return van deze investering is een blijvende groei van de academie die nu al 2.200 leerlingen telt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief