GERAARDSBERGEN - Padstappers geven voorproefje van Krakelingenfeest

C21

GERAARDSBERGEN - Padstappers geven voorproefje van Krakelingenfeest

Editiepajot_jimmy_godaert_padstappers_geven_voorproefje_van_krakelingenfeest
 

Op woensdag 24 februari 2016, enkele dagen voor de vieringen van Krakelingen en Tonnekenbrand, organiseren de Padstappers Geraardsbergen vzw hun jaarlijkse Krakelingentocht. De start wordt dit jaar voorzien in de parochiezaal van Nederboelare, Felicien Cauwelstraat 11.

 

De inschrijving kost 1,50€ (leden aangesloten bij erkende wandelclubs genieten 0,40 € korting). De deelnemer krijgt voor die prijs een mooie wandeling, een in sandwichdeeg vervaardigde krakeling en een ongevallenverzekering.

 

In de startzaal van Nederboelare en de rustpost van Goeferdinge kan de wandelaar bovendien genieten van een waaier aan frisdranken, bieren, warme dranken, mattentaarten, broodjes en andere eetwaren tegen zeer democratische prijzen. Hij ontmoet er mensen van diverse pluimage en leeftijd, die graag nieuwe vriendschappen smeden en hun passie voor het wandelen in geuren en kleuren delen.

 

De tocht zelf bundelt een aantal bewegwijzerde wandelafstanden, gaande van 6, 9, 12, 16 tot 22 km, zodat er voor iedereen –zij het sportief wandelaar, zij het recreant- wel een wandeling binnen de eigen mogelijkheden uit te pikken valt. De status van de Padstappers indachtig tekende de parcoursbouwer trajecten uit door de wijdse omgeving van de Krakelingenstad, met zicht op de, in de verte boven de stad uittorende Oudenberg met zijn –vooral in wielermiddens- beruchte Muur. Maar deze keer laten we de Muur voor wat hij is en doortrekken we de randgemeenten Nederboelare, Goeferdinge en Overboelare, waar de stappers hoofdzakelijk landelijke en rustige wegen onder de voeten krijgen geschoven. Veldwegels en paadjes zorgen er verder voor dat de natuurliefhebbers zoals gewoonlijk meer dan aan hun trekken kunnen komen.

 

De stappers op de langste afstanden maken nog een paar ommetjes naar Deftinge en Zarlardinge om daarna de andere wandelaars te vervoegen en de wandeling terug bij de start af te sluiten met een natje en een droogje, gegarandeerd tevreden nakaartend over een mooie wandeldag. Gehuchten als Duitsenbroek, Pikkelgem, Broek, Gemeldorp, Reke, Gelembeke en Molen-te-Veel zijn de revue gepasseerd en zullen voor velen mogelijk nieuwe openbaringen blijken om in het geheugen of op foto vast te leggen.

 

De datum 24 februari staat genoteerd, de medewerkers zijn er klaar voor, de mastellen worden besteld en de landelijke omgeving van Geraardsbergen wacht op uw ontdekking.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief