GERAARDSBERGEN - Massale interesse in jeugdboekenweek

C21

GERAARDSBERGEN - Massale interesse in jeugdboekenweek

Editiepajot_ingezonden_massale_interesse_in_jeugdboekenweek
 

De jeugdboekenweek is voor de bibliotheek naar goede gewoonte dé aanleiding om alle kleuter- en lagere klassen in onze stad uit te nodigen voor een rondleiding in en kennismaking met de bib.

 

Voor elke leeftijd hebben ze aangepaste rondleidingen en zoektochten ontworpen, met vragen over steden en monumenten. De leerlingen moeten het antwoord in de bib zoeken, en aldus ontdekken ze spelenderwijs de bib en al haar afdelingen.

 

20 klassen uit 5e en 6e leerjaren krijgen hun rondleiding/zoektocht bovendien op een tabletcomputer aangeboden. Terwijl 230 leerlingen uit 10 klassen van het 2e leerjaar ook nog eens in Het Koetshuis de toneelvoorstelling ‘De Bank’ van gezelschap ‘Studio Gekko’ kunnen volgen  op donderdag 3 maart om 9.30 u.

 

Bibliothecaris Paul De Taeye: ‘De belangstelling vanwege de scholen voor de Jeugdboekenweek is dit jaar uitzonderlijk groot. In totaal komen maar liefst 89 klassen en 1485 leerlingen naar de bib. Reden waarom wij de jeugdboekenweek al starten op 15 februari en er mee doorgaan tot aan de paasvakantie, al loopt ze officieel maar van 5 tot 20 maart. Het doet ons natuurlijk plezier dat de scholen nog steeds het belang inzien van een bibliotheek en van lezen voor de ontwikkeling van de kinderen. De jeugdboekenweek is voor ons ook aanleiding om samenwerking met de Kunstacademie te zoeken; in maart zullen hun leerlingen ‘Beeldende kunst’ hun werkstukken in de bib tentoonstellen’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief