Twee leerlingen KA GERAARDSBERGEN stoten door in de Wiskunde Olympiade

C21

Twee leerlingen KA GERAARDSBERGEN stoten door in de Wiskunde Olympiade

Editiepajot_jimmy_godaert_twee_leerlingen_ka_geraardsbergen_stoten_door_in_de_wiskunde_olympiade

Achille Demares (3LW) en Robbe Eylenbosch (6EW) uit het KA Geraardsbergen stoten door naar de tweede ronde in de Vlaamse wiskunde Olympiade.

 

“We zijn enorm fier op de prestatie van deze leerlingen.” zegt de fiere wiskundeleerkracht Piet Van Mello . “De leerlingen moeten in de eerste ronde op hun eigen school gedurende drie uur inzichtsvragen beantwoorden en kunnen indien ze een bepaalde score behalen doorstoten naar de provinciale tweede ronde. Achille en Robbe mogen op 2 maart dan ook deelnemen aan deze proeven aan de Universiteit van Gent. Deze zijn uiteraard nog moeilijker en ook de tijdsdruk voor de meerkeuzevragen ligt hoger.” vult wiskundeleerkracht Nadine Lambert aan.

 

Robbe en Achille zijn dan ook echte wiskundeknobbels. “Ik vond het best moeilijk, maar in mijn richting volg ik het ganse jaar iedere lesweek een uur extra wiskunde en ook thuis maak ik vaak extra oefeningen. Ook bij de ‘Kangoeroewedstrijd’ in de Middenschool Geraardsbergen (de Wiskunde Olympiade voor kinderen van 6 tot 14jaar) was ik bij de laatste 100 van Oost-Vlaanderen.” zegt een trotse Achille Demares. Voor Robbe Eylenbosch is het reeds de 4de keer op rij dat hij doorstoot naar de tweede ronde van de Wiskunde Olympiade. In zijn eerste jaar op het KA mocht hij zelf deelnemen aan de landelijke finale. “De begeleidende leerkrachten zeggen dat ik met deze vier opeenvolgende successen een unieke reeks aan het afleggen ben en dat maakt mij enorm trots want je doet het toch allemaal voor de eer en glorie. Een finaleplaats moet dan ook de ambitie zijn.” verklaart de zelfbewuste zesdejaars.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 feb 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief