GERAARDSBERGEN - OCMW zet vrijwilligers in de bloemetjes -‘Hart en ziel geven aan de werking’

C21

GERAARDSBERGEN - OCMW zet vrijwilligers in de bloemetjes -‘Hart en ziel geven aan de werking’

Editiepajot_jimmy_godaert_ocmw_zet_vrijwilligers_in_de_bloemetjes_-___hart_en_ziel_geven_aan_de_werking___
 

Tijdens de ‘Week van de vrijwilliger’ werden de zeventig vrijwilligers van het OCMW van Geraardsbergen in de bloemetjes gezet. ‘Zij dragen er in belangrijke mate toe bij om letterlijk een hart en een ziel te geven aan wat het OCMW doet.’ zegt OCMW Voorzitter David Larmuseau.

 

‘Waar de algemene perceptie is dat het vrijwilligerswerk in een negatieve spiraal zit, geldt voor de vrijwilligerswerking van het OCMW het tegenovergestelde. Dat aantal is de voorbije jaren sterk gestegen.’

Vandaag zijn zeventig vrijwilligers actief in alle geledingen van het OCMW. Zo zijn die de voorbije maanden ook ingeschakeld in het onthaal van De Maretak en het Lokaal dienstencentrum en zelfs bij het Huis van het Kind, dat pas op 24 februari zijn deuren heeft geopend.

 

‘Jullie dragen er in belangrijke mate toe bij om letterlijk een hart en een ziel te geven aan wat wij doen’, loofde OCMW-voorzitter David Larmuseau hen.

 

De aangename sfeer en het werken op mensenmaat, waarbij een grote aandacht gaat naar de begeleiding, zijn de sleutels tot dat succes. En een hoofdrol daarbij vervult coördinator Lena Moulart.

 

Een andere succesfactor is het zuiver houden van het vrijwilligerswerk. De medewerkers krijgen geen geld. Waar het over gaat, is het helpen van anderen.

 

Alle medewerkers worden in de Week van de Vrijwilliger vergast op een gezellig samenzijn. Na een verkenning van het stadscentrum, waarbij velen nog onbekende hoekjes ontdekten, werd in het Oudenberghof een lunch genuttigd. In de namiddag volgde een bezoek aan het marktplein, om te eindigen met een versnapering, een drankje en een attentie in het Woonzorgcentrum De Populier.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief