GERAARDSBERGEN - Leerlingen veiligheidsberoepen KA hielden avondoefening in samenwerking met lokale brandweer

C21

GERAARDSBERGEN - Leerlingen veiligheidsberoepen KA hielden avondoefening in samenwerking met lokale brandweer

Edititiepajot_jimmy_godaert_leerlingen_veiligheidsberoepen_ka_hielden_avondoefening_in_samenwerking_met_lokale_brandweer

De leerlingen van de opleiding Integrale Veiligheid van ket KA maakten via de lessen op de Brandweerschool reeds kennis met een aantal onderdelen van de job van brandweerman. Om een nog beter beeld te krijgen van de functie-inhoud in een realistische omgeving, mochten de leerlingen deelnemen aan een avondoefening van de lokale brandweer van Geraardsbergen.

 

Maandagavond werd dan bij de plaatselijke brandweer de theorie in praktijk omgezet. Net zoals de echte brandweerlui, kregen zij op voorhand een korte briefing. Ze kregen enkel te horen in welke wagen ze moesten stappen, locatie en situatie bleven geheim. Olivia vond dit best wel spannend: “Ik moet in de ladderwagen, maar heb eigenlijk wat hoogtevrees.” Na afloop was ze echter laaiend enthousiast: “Het viel heel goed mee, ook al gingen we tot 32 meter hoog. Ik ben echt blij dat ik dit mocht meemaken!”

 

De oefening ging uiteindelijk door op de terreinen van Ascoop, waar een brand in scène werd gezet. Onder leiding van de brandweerlui van Geraardsbergen mochten de leerlingen de slangen ontrollen en aansluiten en mochten ze het vuur te lijf gaan. Water voor de operatie werd via een pomp gewonnen uit de Dender.

 

Opleidingscoördinator Chris Teirlinck, majoor Bert De Clerq en kapitein Bart Vandesande blikten na afloop terug op een geslaagde actie: “ Al 7 jaar is er een aangename samenwerking tussen het KA en de lokale brandweer. Jaarlijks werken we samen tijdens een avondoefening, een multidisciplinaire oefening en een brandweerdag. Jaarlijks worden via de opleiding een 10-tal leerlingen gerekruteerd die aan de slag gaan als vrijwillige brandweerman in verschillende zones. Bij onze lokaal korps zijn momenteel 8 personen aan de slag die de opleiding Maatschappelijke Veiligheid gevolgd hebben.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief