GERAARDSBERGEN en Muur internationale trekpleister

C21

GERAARDSBERGEN en Muur internationale trekpleister

Editiepajot_jimmy_godaert_geraardsbergen_en_muur_internationale_trekpleister
 

Geraardsbergen in de Vlaamse Ardennen is een paradijs voor fietsers en wandelaars: rustig langs het water van de Dender of op en af stevige kuitenbijters als de Muur of de Bosberg, elke fietsliefhebber en wandelaar vindt er wel zijn gading. Even op adem komen of bijtanken vormt geen probleem: de lekkere streekbieren, onweerstaanbare mattentaarten en gezellige terrassen bieden een welgekomen rustpauze na gedane inspanningen.

Toerisme Vlaanderen zet daarom in op het promoten van Vlaanderen in het algemeen en de Vlaamse Ardennen in het bijzonder als ideale all-in fietsbestemming, onder meer via een internationale perstrip. Op uitnodiging ontdekten een 40-tal fietsfanaten van overal ter wereld al fietsend de stad en streek. De deelnemersgroep bestond enerzijds uit winnaars van de wedstrijd Ride Like a Flandrien, en anderzijds uit een aantal journalisten en fotografen van internationaal gerenommeerde wielermagazines en -blogs. Op het programma stond een ritje van dik 70 km, waarbij het gezelschap op de Markt verwelkomd werd door Toerisme Vlaamse Ardennen en Visit Geraardsbergen voor een mattenaart. ’s Namiddags was de groep aan de Oudenbergkapel, waar de fietsen gezegend werden.

De Geraardsbergse Muur wordt wereldwijd beschouwd als iconisch en mythisch. Ook andere (multi-) sporten maken veel en graag gebruik van het monument, zowel voor wedstrijden als trainingen. Zo worden dit jaar opnieuw de slotetappes van de Eneco Tour (25/9) en de Lotto Belgium Tour (9/9) in Geraardsbergen gereden. Verder start ook de indrukwekkende Transcontinental Race, een self-supported ultra-cycling wedstrijd door Europa, opnieuw op de Muur (29/7). Daarnaast passeren er zo goed als dagelijks kleinere evenementen als wielerwedstrijden, tourtochten, wandelingen… . Uitkijken ook naar de Motorrondrit en -wijding (19/6) met een uitzonderlijk voor die dag voor motoren toegankelijke Muur, de indrukwekkende Manneken Pis Trailrun (27/8), de Muurchallenge (4/9) en niet in het minst de (halve, sprint-, en trio) Triatlon Geraardsbergen (3/7).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief