Stad GERAARDSBERGEN huldigt postuum wielerlieverhebber Patrick George Coyle

C21

Stad GERAARDSBERGEN huldigt postuum wielerlieverhebber Patrick George Coyle

Editiepajot_jimmy_godaert_stad_geraardsbergen_huldigt_postuum_wielerlieverhebber_patrick_george_coyle
 

Het Geraardsbergse stadsbestuur heeft postuum een kassei van de Muur geschonken aan de overleden Ierse wielertoerist Patrick George Coyle. De man kwam om vorig weekend toen hij samen met zijn zoon Alan de Oude Kwaremont beklom tijdens de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen.

 

Pat Coyle nam al 14 keer daal aan de Ronde voor wielertoeristen en was dus een fan van het wielergebeuren en van de Muur van Geraardsbergen. Hij was tevens organisator en de trekker van vele fietsreizen naar Geraardsbergen.

 

Dat de overleden fietser een boontje had voor de Muur werd door het stadsbestuur op prijs gesteld. Om de man te eren als fietsambassadeur voor de stad kreeg de familie van Coyle een originele kassei van de Muur overhandigd. Dit gebeurde in het hotel-restaurant De Kalvaar in Voorde, de vaste uitvalsbasis van de Ierse fietstoeristen tijdens hun wieleruitstapjes in de regio.

 

Het cadeau werd door familie van Coyle, die intussen terug naar Ierland vertrokken is, in dank aanvaard. De familie van de overleden wielertoerist maakt intussen ook plannen om een herdenkingsmonumentje te plaatsen op de Oude Kwaremont.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief