GERAARDSBERGEN - Ideeënhuis stelt tentoon rond De Ronde en de Muur

C21

GERAARDSBERGEN - Ideeënhuis stelt tentoon rond De Ronde en de Muur

Editiepajot_ingezonden_idee__nhuis_stelt_tentoon_rond_de_ronde_en_de_muur
 

Van vrijdag 22 april tot maandag 1 mei vindt in het Ideeënhuis, Vredestraat 20 te Geraardsbergen een retrospectieve tentoonstelling plaats over de Flandriens. Met op erfgoeddag, zondag 24 april, ter gelegenheid van de 100ste Ronde van Vlaanderen een voordracht door Geert Vandenbon: ‘De Ronde leeft’.

 

De voorbije jaren heeft het Ideeënhuis verschillende succesvolle tentoonstellingen georganiseerd. Ter gelegenheid van de 100ste Ronde organiseert het Ideeënhuis een retrospectieve over deze en andere Flandriens van vrijdag 22 april tot maandag 2 mei.

 

Op Erfgoeddag, zondag 24 april tevens een voordracht door ronde-fanaat Geert Vandenbon: ‘De Ronde leeft’.

 

In de Ronde Leeft! neemt Geert Vandenbon ons mee door de geschiedenis van onze geliefde Ronde van Vlaanderen. Aan de hand van feiten en verhalen reconstrueert hij het epos dat de Ronde is geworden. Hij vertelt honderduit over de wording van de Ronde, over stichter Karel Van Wijnendaele, over helden als Schotte, Merckx, Museeuw en Boonen, hij verklaart de opmerkelijkste veranderingen in het parcours van Vlaanderens Mooiste, heeft het over mythische hellingen en knagende kasseien zoals de Muur van Geraardsbergen, en doorspekt zijn lezing met leuke, pakkende en soms hilarische anekdotes uit de buik van de Ronde.

 

De Ronde is méér dan koers, zit in ons bloed, beroert en ontroert. Maar kennen we de Ronde wel? Wat is mythe, wat is waarheid?

 

Geert Vandenbon is een bevoorrechte getuige. 23 jaar lang werkte hij mee aan de organisatie van de mooiste koers van de wereld. Hij publiceerde en schreef boeken over de Ronde en is medestichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen. In een leuke, luchtige en leerrijke voordracht brengt hij het verhaal van 100 jaar Ronde van Vlaanderen. Niet enkel voor Ronde-freaks!

 

De tentoonstelling is open:

Vrijdag 22.4: opening vanaf 19:30 u met receptie

Zaterdag 23 en 30.4 van 14 tot 18:60 u

Zondag 24 en 31.4 van 14 tot 18:30

Maandag 25.4 en 01.5 van 10 tot 13 u

 

Voor scholen: op afspraak (bel 0494-45.29.15 of 0475-58.46.39)

 

De voordracht ‘De Ronde leeft’: zondag 24.3 om 10:15 u

 

Toegang gratis. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2016
Jimmy Godaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief