GO! GERAARDSBERGEN maakt centrum Geraardsbergen hartveilig

C21

GO! GERAARDSBERGEN maakt centrum Geraardsbergen hartveilig

Editiepajot_jimmy_godaert_go__geraardsbergen_maakt_centrum_geraardsbergen_hartveilig_
 

Dinsdagavond stelde dhr Van Coster, directeur KA Geraardsbergen, het schooloverstijgende project van het Gemeenschapsonderwijs rond EHBO en de installatie van AED’s voor.

 

Dit project focust zich op leerlingen van 3 tot 18 jaar, op de personeelsleden van de scholen, op de plaatsing van AED-toestellen en de organisatie van bijhorende opleidingen en het uitwerken van een toekomstvisie.

 

Het Geraardsbergse Gemeenschapsonderwijs is er van overtuigd dat proberen helpen in elke situatie beter is dan helemaal niets te doen. Het is dan belangrijk om dit levensbelangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen en hierrond cursussen en opleidingen te voorzien zodat de drempel om in te grijpen bij crisissituaties verlaagt.

 

Naast de opleidingen voorzien voor onze leerlingen van kleuter tot secundair, krijgen ook alle personeelsleden van de deelnemende basisscholen, Middenschool en Koninklijk Atheneum de basisprincipes EHBO toegelicht in een basiscursus.

 

GO! Geraardsbergen investeert bovendien in 9 AED’s die op de respectievelijke scholen worden geïnstalleerd. Enkele van deze Automatische Externe Defibrillatoren zijn publiek toegankelijk met name aan de Kaai (Middenschool), de Astridlaan en Papiermolenstraat (KA Geraardsbergen). Dit initiatief impliceert eveneens een uitbreiding van het basispakket EHBO met reanimatie en defibrillatie. Vooropgesteld wordt dat ook ouders, sympathisanten en oud-leerlingen met specialisatie ter zake betrokken worden bij het gezondheidsbeleid van de scholen.

 

Gastspreker dr. Van Besien, cardioloog ASZ Geraardsbergen, onderstreepte het belang van snel ingrijpen bij hartstilstand door omstaanders door enerzijds reanimatie en defibrillatie en het snel verwittigen van de hulpdiensten.

 

Het Jeugd Rode Kruis Geraardsbergen demonstreerde vervolgens vakkundig een reanimatie met defibrillator.

 

Ten slotte werd de publieke defibrillator aan de Kaai in Geraardsbergen ingehuldigd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief