De Weverij is zeventiende bewonersplatform in GERAARDSBERGEN

C21

De Weverij is zeventiende bewonersplatform in GERAARDSBERGEN

Editiepajot_jimmy_godaert_de_weverij_is_zeventiende_bewonersplatform_in__geraardsbergen
 

Woensdag, 20 april, werd een nieuw bewonersplatform opgericht in Geraardsbergen, onder de vorm van een wijkraad die de ‘Weverij’ genoemd wordt. De wijk bestaat uit de Zakkaai, Frans Renswijk, Kloostermeerstraat, Sint-Annastraat, Boelarestraat, Weverijstraat en Denderstraat.

 

De buurt gaf reeds een succesvolle nieuwjaarsreceptie en heeft als hoofddoel de wijk leefbaarder te maken door allerlei projecten op touw te zetten. Dit in nauwe samenwerking met de stad.

 

De vergaderingen zullen een open structuur meekrijgen, wat betekent dat iedereen op elk moment kan invoegen. Deze data zullen steeds gecommuniceerd worden.

 

Burgemeester Guido De Padt is verheugd met het initiatief. “We zijn maar al te blij dat deze mensen zich vrijwillig willen inzetten om hun buurt te verfraaien. Het administratief centrum staat ook te midden van deze buurt, wat ook bepaalde voordelen biedt, omdat we ook zelf de problemen van de buurt kennen en daar makkelijker kunnen op inspelen”.

 

Steff De Vos, participatieambtenaar, hoopt dat nog meer mensen het platform zullen vervoegen. “We hebben reeds een fantastische kern van mensen, maar de wijk is vrij groot en minstens één vertegenwoordiger per straat zou moeten lukken. De open structuur van de vergaderingen biedt ook die mogelijkheid”.

 

De stad Geraardsbergen heeft reeds een wijkraad “Den Achterhoek”, dat enkele straten omhelst rond de Buizemontstraat. Naast de vijftien dorpsraden, heeft Geraardsbergen in totaal dus zeventien bewonersplatformen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2016
Jimmy Godaert
JImmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief