GERAARDSBERGEN - BS Klim Op Zandbergen: Een duivelse + school

C21

GERAARDSBERGEN - BS Klim Op Zandbergen: Een duivelse + school

Een_duivelse___school_
 

In het verleden heeft BS Klim Op al vaker samengewerkt in en met de buurt, waarbij de buurtbewoners in contact komen met de kinderen van de school. Elk jaar gaat er een klas, lagere of kleuter, op bezoek naar het rusthuis in de buurt om daar met de bewoners spelletjes te spelen, te dansen, te knutselen.

 

In december laatstleden heeft elke leerling en kleuter 1 of meerdere kaartjes ontworpen. Die kaartjes werden gebundeld tot verschillende ” feel good-pakketten”, deze werden bezorgd aan langdurig zieke kinderen en hun ouders om hen een hart onder de riem te steken en te laten weten dat er ook anderen zijn die aan hen denken.

 

Elk jaar organiseert de school in samenwerking met Ilva en de stad Geraardsbergen een zwerfvuilactie om de ruimere omgeving van de school netjes te maken voor de kinderen en de bewoners.

 

De poorten van Klim Opl gaan nooit op slot… deze blijven ’s avonds en in het weekend open voor de mensen van de buurt om samen met hun kinderen te komen spelen op avonturenpad, speelburcht, glijbaan,… of om naar de kippen te komen kijken.

 

Dit jaar viert de school haar 50 jarig bestaan. Naar aanleiding van deze verjaardag zijn de leerlingenraad, leerkrachten en de ouderraad/ vriendenkring gaan samenzitten om er door allerlei activiteiten een onvergetelijk jaar van te maken. Ze hebben al een (gratis) kinderfuif en retrofuif georganiseerd maar als kers op de taart volgt er het laatste weekend van mei een spetterend feestweekend.

 

Op vrijdag is er de officiële plechtigheid voor deze verjaardag met een aantal gastsprekers en muzikale omkadering. Hierop zijn ook onze naaste buren uitgenodigd.

 

Zaterdag zwieren ze de deuren van de school open voor kinderen, ouders, grootouders, buurtbewoners, … voor een bezoek aan de school, de tentoonstelling “50 jaar Klim Op”, verschillende gratis workshops (dans, schrijfdans, workshop koken, retrokapsels, …) en nog veel meer. Tijdens dit bezoek is iedereen ook welkom om te genieten van een lekkere barbecue in de speciaal daarvoor opgetrokken feesttent.

 

Op zondag is het dan de beurt aan de oud-leerlingen om een kijkje te komen nemen in hun school van vroeger die in de loop der jaren een ongelooflijke metamorfose heeft ondergaan. Ook zij kunnen op die dag de tijd nemen om herinneringen op te halen met hun oude en niet zo oude leerkrachten en klasgenoten van toen, tijdens een hapje en een drankje.

 

Naar aanleiding van het project “Duivelse +school” wordt er in de bewegingsweek extra aandacht besteed aan bewegen, dagelijkse dans en extra bewegingslessen, liefst in Duivelse outfit.

 

Deze bewegingsweek wordt afgesloten met een heuse sponsorwandeling voor de kinderen van de lagere school, in Duivelse stap-outfit! De kinderen kunnen kiezen tussen 6 km, 9 km en 12 km en per gestapte kilometer gaat er een bedrag naar sportactiviteiten tijdens en na schooltijd. Onze leerlingen worden op die dag ook vergezeld van sportieve ouders, grootouders en buurtbewoners.

 

Tijdens deze week willen de Klim Op de buurt nog eens extra bedanken voor hun duivels geduld en duivelse betrokkenheid bij 50 jaar Klim Op. Daarom hebben de leerlingenraad, leerkrachten en de ouderraad/ vriendenkring beslist om hun krachten te bundelen en de mensen uit de omliggende straten – zo’n 350 huizen – huis aan huis te bedanken met een leuk plantje in een origineel versierd bloempotje en een uitnodiging voor de opendeurdag . Elk bloempotje werd door de kleuters en leerlingen op hun eigen manier versierd in de kleuren van de Rode Duivels. Elk bloempotje bevat ook een bedankt-tekstje: “ Dank U ! Om al 50 jaar een fijne buur te zijn van onze school!! ”. Aan de achterzijde van dit bedankje staat natuurlijk het speelschema van de Rode Duivels op het komende EK zodat iedereen mee kan supporteren voor onze nationale ploeg.

 

Deze 350 bloempotjes werden huis aan huis bezorgd door de kleine en grote kinderen van onze school onder begeleiding van leerkrachten, ouders en/of grootouders.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief