GERAARDSBERGEN - Padstappers trokken de natuur rond de Gavers in

C21

GERAARDSBERGEN - Padstappers trokken de natuur rond de Gavers in

Editiepajot_jimmy_godaert_padstappers_trokken_de_natuur_rond_de_gavers_in
 

Het was alweer voor de zesde keer dat de omloopbouwer van De Padstappers Schendelbeke en omstreken opzocht voor het uittekenen van de Gaverswandeling. Alles wat in deze streek enigszins natuur is -en dat is niet mis- en bewandelbaar is, werd aangedaan.

 

De wandelaars vertrokken in het buurthuis van Schendelbeke, op wandelafstand van het station en op een boogscheut van het provinciaal domein de Gavers. Na de start door het kleine dorp gaan ging het zo naar de Dender, die zich in deze landbouwstreek wellustig door de weilanden kronkelt. Zoals verwacht werd daarvoor gebruik gemaakt van de vele land- en veldwegen die de streek rijk is.

 

Alle afstanden doorliepen het provinciaal domein De Gavers, dat zich in alle windrichtingen rond de 20ha grote vijver uitstrekt. Deze onvervalste natuurbiotoop bereikten de wandelaars door de Dender over te steken via het oude –met de hand bediende- veer en dat is in deze drukke tijden al een verademende curiositeit op zich. Daar waar vroeger dagelijks kuddes koeien werden overgebracht, is het nu vooral de overzet van wandelaars en fietsers geworden.

 

 Er was opnieuw een ruime keuze aan wandelafstanden en die deden, naargelang de afstand, niet alleen de Gavers aan, maar ook enkele natuurreservaten, die zorgen voor de waterhuishouding van Geraardsbergen. De prachtige doorsteken in “De Moenebroek”, “De Gemene Meers” en “De Boelaremeersen” waren parels aan de Geraardsbergse kroon.

 

Een Padstapperstocht zou geen Padstapperstocht zijn zonder dat er onderweg voorzien werd in een gratis consumptie in de vorm van een fruitbier of een frisdrank.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief