Kim Asscherickx uit het KA GERAARDSBERGEN wint Herman De Croo Wedstrijd met betoog over vluchtelingenproblematiek

C21

Kim Asscherickx uit het KA GERAARDSBERGEN wint Herman De Croo Wedstrijd met betoog over vluchtelingenproblematiek

Editiepajot_jimmy_godaert_herman_de_croo_wedstrijd
 

Kim Asscherickx uit het zesde jaar Latijn-Wetenschappen van het KA Geraardsbergen heeft de eerste prijs gewonnen in de prestigieuze ‘Herman De Croo Scholenwedstrijd’ met haar verhandeling over het thema ‘vluchtelingenproblematiek’. Sinds 1989 organiseert de ‘Stichting Herman De Croo’ ieder jaar een toonaangevende scholenwedstrijd waarbij de leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs uit het arrondissement Aalst-Oudenaarde een betoog moeten schrijven over een opgelegd thema.

 

Een gespecialiseerde jury selecteerde het scherpe  betoog van Kim als winnaar uit 35 inzendingen van 12 verschillende scholen uit Zuid-Oost-Vlaanderen. Op zondag 26 juni zal Kim haar werk voorlezen op de plechtige proclamatie en prijsuitreiking in Kruishoutem. Leerkracht Nederlands Olivia Malfait vertelt trots: “Al mijn leerlingen kregen de klasopdracht om een betoog te schrijven rond dit thema en uiteindelijk hebben we met enkele collega’s de drie beste verslagen opgestuurd naar de jury van deze belangrijke wedstrijd. Kim heeft echt een uitzonderlijke kritische pen en verbaasde ons ook in de klas meermaals met haar schrijftalent.”

 

Kim Asscherickx is zelf heel blij met de overwinning: “Mijn broer Sam heeft enkele jaren geleden de prijs gekregen als derde laureaat van deze fascinerende wedstrijd; dus het schrijftalent zit wel een beetje in de familie. Ik ben momenteel aan het twijfelen om volgend jaar verder te studeren in de richting ‘Journalistiek’ maar dat het sowieso iets met talen en schrijven wordt, is wel duidelijk.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jun 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief