GERAARDSBERGEN - Burgemeester Guido De Padt ziet nog vele perspectieven voor opleidingen Maatschappelijke Veiligheid

C21

GERAARDSBERGEN - Burgemeester Guido De Padt ziet nog vele perspectieven voor opleidingen Maatschappelijke Veiligheid

Editiepajot_jimmy_godaert_burgemeester_guido_de_padt_ziet_nog_vele_perspectieven_voor_opleidingen_maatschappelijke_veiligheid
 

Op vrijdag, 17 juni, blikte burgemeester Guido De Padt tijdens een panelgesprek op het KA Geraardsbergen tevreden terug op de erg succesvolle specialisatiejaren veiligheid. In zijn speech onderstreepte hij dat voor de bewakingssector, politie, douane en brandweer een permanente stroom van waardevolle kandidaten cruciaal blijft. Momenteel zorgen een twintigtal Belgische scholen ervoor dat jaarlijks liefst 1500 leerlingen afstuderen in de afdeling Maatschappelijke Veiligheid.

 

Daarna lichtte Jan Cappelle, directeur Directie Private Veiligheid van FOD Binnenlandse Zaken, toe dat de secundaire scholen een nog grotere rol zullen krijgen de komende jaren. Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld 80 procent van de bewakingsagenten hun diploma behalen op een secundaire school. Wel voegde Cappelle eraan toe dat de stages herbekeken dienen te worden. Jaarlijks voor 1500 stageplaatsen zorgen is niet evident.

 

Professor criminologie Marc Cools en dhr Turekens, commissaris van de politiezone Geraardsbergen-Lierde, gaven op hun beurt te kennen dat al de sectoren binnen veiligheid op elkaar aangewezen zijn om verder aan het succesverhaal te schrijven. Of men er nu voor kiest om bewakingsagent, brandweerman of politieman te worden, telkens dient men zich als een team player op te stellen. Chris Teirlinck, de cursuscoördinator Maatschappelijke Veiligheid van het KA Geraardsbergen, hoopt met zijn leerkrachtenteam de afdeling verder uit te bouwen met oog voor kwaliteit en prima samenwerkingsverbanden tussen de verschillende spelers binnen de veiligheidssector.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief