GERAARDSBERGEN - Guy Dobbelaere naar Rio als juryvoorzitter tijdens Olympische Spelen

C21

GERAARDSBERGEN - Guy Dobbelaere naar Rio als juryvoorzitter tijdens Olympische Spelen

Editiepajot_jimmy_godaert_guy_dobbelaere_naar_rio_als_juryvoorzitter_tijdens_olympische_spelen

Geraardsbergenaar Guy Dobbelaere is UCI-wedstrijdcommissaris en is nu ook aangeduid als juryvoorzitter voor de weg- en tijdritten tijdens de Olympische Spelen in Rio.

 

Net als zijn vader die nationaal wielercommissaris was heeft Guy Dobbelaere de microbe voor de wielersport te pakken. Guy is intussen een internationaal wielercommissaris voor de UCI en leidde onder andere  al de Ronde van Frankrijk in goede banen. Als kers op de taart  wordt  hij nu voorzitter van een team van tien internationale wielercommissarissen in Rio tijdens de Olympische Spelen.

 

Hij is aangeduid voor de wegritten en de tijdritten van de dames en heren. In het totaal dus vier wedstrijden. Guy vertrekt op 3 augustus naar Brazilië en zal aanwezig zijn bij de openingsceremonie van de Spelen. Na de ceremonie mag Dobbelaere meteen aan de slag. Hij leidt voor elke wedstrijd de briefing voor de delegaties van de landenteams en tijdens de koers zit ik in de jurywagen achter het peloton. Tijdens de finale schuift hij dan door naar de leiders.

 

In Brazilië komt de juryvoorzitter op bekend terrein terecht want hij was er vorig jaar al tijdens het test­event voor de Spelen. Guy zal in een hotel verblijven aan het mondaine strand van Copacabana in Rio.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief