Nieuw flitstoestel voor politiezone GERAARDSBERGEN Lierde

C21

Nieuw flitstoestel voor politiezone GERAARDSBERGEN Lierde

Editiepajot_jimmy_godaert_nieuw_flitstoestel_voor_politiezone_geraardsbergen__lierde
 

Vanaf 1 juli beschikt de politiezone Gerardsbergen-Lierde over een nieuw hoogtechnologisch flitstoestel.

 

“Het toestel moet ons  in staat stellen om performant en efficiënt de snelheid te controleren” zegt korpschef Jurgen De Landsheer. Het nieuwe toestel is voorzien van een WIFI-module waardoor de gegevens in real-time doorgestuurd worden naar een draagbare computer.“Dit sluit perfect aan op onze innovatieve mobile office toepassing ‘e-Blue’, processen-verbaal kunnen onmiddellijk op het terrein opgesteld worden” geeft de korpschef mee. “De politiezone gaat hierdoor performant en efficiënt om met materieel en middelen, wat voor ons als bestuurlijke overheden belangrijk is” aldus Burgemeester Jurgen Soetens.

 

Technische info:

Het toestel is voorzien van 2 radars. Hierdoor is de kans op reflecties quasi nihil en kan het toestel op plaatsen gebruikt worden waar klassieke radars niet konden ingezet worden. Denk hierbij aan drukke stadscentra met veel geparkeerde voertuigen en schoolomgevingen. Het zal vanaf heden ook gemakkelijker zijn om controle te doen in een zone 30. Iets wat met de klassieke toestellen quasi onmogelijk was.

 

Burgemeester Guido De Padt is tevreden dat op die manier ook in de binnenstad gecontroleerd kan worden: “De wegpiraten die af en toe onze binnenstad onveilig maken moeten uit het verkeer gehaald worden, door dit toestel kan hier efficiënt op gewerkt worden door onze politiemensen.”

 

Bovendien is het toestel uitgerust met een infraroodcamera waardoor er geen flits meer waar te nemen is wanneer een voertuig de toegelaten snelheid overschrijdt. Dit laat toe om zowel ‘s nachts als overdag in 2 richtingen te flitsen. Iets wat we tot op heden zo veel mogelijk vermeden om verblinding van tegemoetkomende bestuurders te voorkomen.

 

Aan dit alles hangt een prijskaartje van om en bij de 50.000 euro.

 

Korpschef De Landsheer verwijst naar het Zonaal Veiligheidsplan van de politiezone waar verkeersveiligheid als dagelijkse prioriteit is opgenomen.  Het politiecollege is eensgezind over het verkeersbeleidsplan: “we willen niet het aantal overtredingen opdrijven maar wel de pakkans verhogen en op  die manier een mentaliteitswijziging bij de bestuurders teweeg brengen!”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief