GERAARDSBERGEN 10.000 stappen wandeling doorheen Moerbeke

C21

GERAARDSBERGEN 10.000 stappen wandeling doorheen Moerbeke

Editiepajot_jimmy_godaert_10
 

In Geraardsbergen vond op 3 juli met de steun van de gezinsraad een 10.000 stappen wandeling plaats doorheen de deelgemeente Moerbeke. ‘Het stimuleren van de lichaamsbeweging verhoogt de levenskwaliteit en het aantal levensjaren’, zegt van schepen van Sociale zaken en Welzijn David Larmuseau.

 

Gezondheidswinst

‘Alle onderzoeken wijzen uit dat voldoende lichaamsbeweging is van het grootste belang is voor onze gezondheid’, betoogt schepen van Sociale Zaken en Welzijn David Larmuseau. ‘Zo toont een studie van de universiteit Gent aan dat wie elke dag 10.000 stappen zet, zijn levenskwaliteit en aantal levensjaren verhoogt. Bovendien werkt dit sterk kostenbesparend voor de ziekteverzekering. Vooral cardiovasculaire aandoeningen, diabetes en kanker worden vermeden. Die besparing loopt over een periode van twintig jaar op tot een half miljoen euro per persoon.’

 

Gezellige wandeling

De stad Geraardsbergen voegde de daad bij het woord en organiseerde op 3 juli in het kader van Gezonde Gemeente een 10.000 stappen wandeling. Een initiatief  in samenwerking met de gezinsraad. Het start- en het eindpunt waren voorzien op het Moerbekeplein.

 

Dit gebeuren groeide uit tot een gezellig familiegebeuren. ‘Wegens de grote meerwaarde, wordt dat initiatief jaarlijks herhaald. Ieder jaar zal de wandeling in een andere gemeente plaatsvinden’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief