GERAARDSBERGEN - Ex-profrenner, Fredrik Penne, opent wielercafé

GERAARDSBERGEN - Ex-profrenner, Fredrik Penne, opent wielercafé

Editiepajot_jimmy_godaert_ex-profrenner__fredrik_penne__opent_wielercaf__
 

Bar Gidon, zo noemt het wielercafé van ex-profrenner Frederic Penne, dat gelegen is op de markt in Geraardsbergen. Fredje Penne was 20 jaar actief in de wielersport waarvan 5 jaar als prof. Zijn vriendin, Els Ritserveldt is dan op de koopt toe nog eens de kleindochter van Ophasseltse wielerlegende Albert Ritserveldt die in 1939 Luik-Bastenaken –Luik won.

 

Het was al jaren de droom van Fredje om een wielercafé te openen. Toen Penne 2 jaar geleden stopte met wielrennen vond hij niet echt zijn draai en besloot dusdanig om een horecazaak te starten. Fredje en Els namen het legendarische café Sportkring op de markt 43 over. Vlak bij de Vesten en met de aanloop naar de Muur, waar wielergeschiedenis is geschreven, kan het niet anders dan een ideale locatie te zijn voor een wielercafé.

 

Bar Gidon ademt de echte wielernostalgie uit. De stoelen kregen allemaal de naam van een bekende wielrenner die ooit de ronde van Vlaanderen won. Er hangen verschillende oude wielerfoto’s waaronder deze van Albert Ritserveldt . Ook Rudy Pevenage schonk zijn gele en groene trui die hij droeg tijdens de tour van 1980 aan de uitbaters van Bar Guidon.

 

Voor Els en Fredje zit de eerste week in hun café er op, het is er hard werken, maar krijgen wel de erkenning die ze verdienen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy Godaert | 14 okt 2019
Jimmy Godaert | 30 sep 2019
Jimmy Godaert | 24 sep 2019

archief