GERAARDSBERGEN Mirakels in de kerk van het Karmelieten

C21

GERAARDSBERGEN Mirakels in de kerk van het Karmelieten

Kerk

Op vrijdag 14 oktober 2016 organiseert de Oud-leerlingenbond van het Sint-Jozefsinstituut in Geraardsbergen haar jaarlijkse culturele avond. Dit jaar brengt actrice Nicky Langley haar aangrijpende theatermonoloog ‘Elfde Gebod’ in de Kerk van het Karmelieten. Ze vertelt er over mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen.

 

Langley baseert zich voor haar voorstelling op haar boek ‘Elfde Gebod’ dat ze in 2014 schreef. De verhalen over waardevolle stukjes erfgoed die ze in dit boek optekende, brengt Langley in haar voorstelling tot leven, ondersteund door live pianomuziek. Ze staat stil bij merkwaardige ontdekkingen over mirakels, geloof en bijgeloof. In Vlaanderen zijn er namelijk tal van mystieke plaatsen te ontdekken. Het gaat om aantrekkelijk Vlaams erfgoed dat bewaard moet blijven en dat het publiek mag komen ontdekken tijdens haar voorstelling.

 

Een bekend verhaal dat Langley uit te doeken zal doen tijdens haar voorstelling, is het verhaal van Leonie Van Den Dijck uit Onkerzele. 

 

Nicky Langley werkt al jarenlang als actrice. Een van haar bekendste rollen is die van Oma Fonkel in de Studio 100-serie ‘Mega Mindy’. 

 

Praktisch

  • Wat? ‘Elfde Gebod’, theatermonoloog van Nicky Langley voor de culturele avond van de KOLB (Koninklijke Oud-leerlingenbond Sint-Jozefsinstituut Geraardsbergen)
  • Wanneer? Vrijdag 14 oktober 2016 om 19u45
  • Waar? Kerk van het Sint-Jozefsinstituut, Karmelietenstraat 57, 9500 Geraardsbergen
  • Prijs? Voorverkoop: 9 euro (tot 8 oktober 2016)
  • Overschrijven op het rekeningnummer van de KOLB: BE78 4431 5037 7186 met vermelding van naam en het aantal personen.
  • Aan de kassa: 10 euro voor leden van de KOLB en 12 euro voor niet-leden

Meer info: 

Marc De Vlaminck

marc.de.vlaminck@telenet.be

0476 70 48 12

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief