GERAARDSBERGEN - Studeren in de kerk

GERAARDSBERGEN - Studeren in de kerk

Affiche_zarlardingedefinitiefecht
 

Samen studeren zit in de lift in Geraardsbergen.

Op vraag van vele studenten en omdat we te horen kregen dat dit initiatief een positief effect had op de behaalde examenresultaten, wordt de studeerruimte in de parketzaal van De Spiraal opnieuw ingericht. Op sommige dagen komen ondertussen al meer dan 60 studenten langs in het jeugdcentrum. De organisatie gebeurt door de jeugddienst, die nu en dan ook voor de nodige ontspanning zorgt. Studenten kunnen er vrij terecht vanaf 9u ’s morgens tot 22u ’s avonds.

Studeren in de kerk

Nieuw dit jaar is, dat ook de O.L.V. kerk van Zarlardinge beschikbaar wordt gesteld om te studeren. De kerkraad voorziet de nodige tafels en stoelen en verdere logistieke ondersteuning.

“De setting is hier iets anders”, zegt schepen van jeugd en onderwijs Fernand Van Trimpont. “Elke student zit aan een aparte tafel in de zijbeuk van de kerk, en dus niet aan één lange tafel zoals in het jeugdcentrum. Op die manier breiden we het aanbod om samen te studeren uit naar een deelgemeente.”

Danny Timmermans, voorzitter van de kerkraad, vult aan: “Dit nieuw initiatief speelt tevens in op de zoektocht naar een nuttig, zinvol, duurzaam en gedragen nevengebruik van onze kerk. We vinden het belangrijk dat ons kerkgebouw door de lokale gemeenschap goed wordt gebruikt.” Dit nieuw initiatief van nevengebruik “studeren in de kerk” werd ook positief onthaald door de dorpsraad van Zarlardinge.

De ICT-dienst van de stad zorgde ervoor dat er ook in de kerk WIFI aanwezig is.
Voor de studenten is koffie, thee, soep en water voorzien.

 

Officiële opening met studie-advies op vrijdag 16 december 2016

Omdat studeren niet altijd even gemakkelijk is, zal de officiële opening van de studeerruimte in Zarlardinge op vrijdag 16 december 2016 gekoppeld worden aan een sessie rond studie-advies.

Als student in het hoger onderwijs en volwassenonderwijs sta je voor tal van nieuwe uitdagingen. Leren je tijd en mogelijkheden goed te benutten is er één van. Motivatie en vaardigheden zoals planning en concentratie zorgen ervoor dat je meer leerstof kunt verwerken in minder tijd en dat je slaagkansen verhogen. Studiebegeleiders zorgen ervoor dat die je leerproces zo optimaal mogelijk ondersteunen en je de mogelijkheid bieden om je talenten maximaal te ontplooien.

 

Astrid Claus, facultaire studiebegeleidsster  van Hogeschool Gent komt tips geven rond blok- en examenvoorbereiding, dit vanaf 19.30 uur in de Kerk van Zarlardinge. Iedereen: studenten volwassen studenten, ouders van studenten, alle geïnteresseerden zijn hierop welkom!

We sluiten af met een toast op de opening van de nieuwe studeerruimte.

 

Studeren in zowel JC de Spiraal als in de kerk van Zarlardinge kan alle dagen vanaf 17 december 2016 tot en met 27 januari 2017. Op beide plaatsen worden WiFi, water en koffie voorzien.

 

Ga zeker eens langs op de jeugddienst of kijk op de facebookpagina van Giesbaargse Jeugd voor meer informatie!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 dec 2016
Marc Colpaert
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief