Concertband Cecilia GERAARDSBERGEN brengt het concert “Winter Sounds”

Concertband Cecilia GERAARDSBERGEN brengt het concert “Winter Sounds”

Img_8767
 
Flyer_winter_sounds
 

Op vrijdag 30 december 2016 brengt Concertband Cecilia Geraardsbergen (CCG), onder leiding van dirigent Vincent Alpaerts, het concert “Winter Sounds” in de Sint-Macharius Kerk in Nederboelare. Voor dit concert gaat CCG de samenwerking aan met een jonge, talentvolle pianist. De combinatie tussen een concertband en een pianist is vrij ongezien in Geraardsbergen en omstreken. Dit is bijgevolg des te meer een reden om dergelijk concert te organiseren.

 

Het muziekstuk “Rhapsody in Blue” is het centrale stuk van de avond. Dit werk, van de hand van de Amerikaanse componist George Gershwin, dateert van 1924 en is geschreven voor orkest en pianosolo. Gershwin heeft in “Rhapsody in Blue” zowel elementen uit de klassieke muziek als de jazz verwerkt. Heel wat toeschouwers zullen allicht enkele passages herkennen, de muziek is namelijk gebruikt in de Disney animatiefilm Fantasia 2000.

 

Voor dit concert heeft Concertband Cecilia Geraardsbergen een beroep gedaan op de jonge pianist Jacob Surdiacourt. Jacob is afkomstig uit Geraardsbergen, heeft de hele muzikale opleiding doorlopen aan de Kunstacademie van Geraardsbergen en zet momenteel zijn professionele opleiding verder aan de School of Arts in Gent. Deze bijzondere ervaring belooft zowel voor deze jonge pianist als voor onze concertband een grote uitdaging te worden. De eigen jeugd van Concertband Cecilia Geraardsbergen zal eveneens een centrale rol krijgen tijdens dit concert. Zij zullen diverse solopassages op zich nemen.

 

Ook meer bekende melodieën uit de serie “Game of Thrones” en de film “Cinema Paradiso” komen aan bod. CCG brengt met het stuk “Bluesette” ook een muzikaal eerbetoon aan de recent overleden Toots Thielemans.

 

Na het concert nodigen we iedereen uit in Zaal De Reep om te genieten van een gratis drankje in een gezellige muzikale sfeer.

 

Concreet: vrijdag 30 december om 20u in de Sint-Machariuskerk in Nederboelare. Tickets verkrijgbaar bij de leden van CCG, in de Kunstacademie van Geraardsbergen of online via www.ceciliageraardsbergen.be

 

Tickets: € 12,-. Kinderen jonger dan 12 jaar, studenten van de Kunstacademie en personen met een vrijetijdspas krijgen €5,- terug aan de kassa.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief