Politiezone GERAARDSBERGEN / Lierde geeft een extraatje aan voorbeeldige bestuurders

Politiezone GERAARDSBERGEN / Lierde geeft een extraatje aan voorbeeldige bestuurders

Jim_2658
 

Ook in 2017 blijft verkeer een dagdagelijkse prioriteit voor de lokale politie Geraardsbergen/Lierde. Gezien ze vaststellen dat 1 op 3 verkeersongevallen in het weekend te wijten zijn aan overmatig alcoholverbruik, blijkt de aanpak van alcohol achter het stuur een grote noodzaak.

 

Bij aanvang van het nieuwe jaar werden door de lokale politie dan ook al verscheidene BOB-acties gepland en uitgevoerd. Deze acties worden niet enkel georganiseerd tijdens de weekends of ’s nachts, maar kunnen te allen tijde plaatsvinden.

 

Burgemeesters Guido De Padt en Jurgen Soetens zijn alvast tevreden over de resultaten van deze acties gezien afgelopen weekend slechts 3 verkeersongevallen op het hele grondgebied hebben plaatsgehad.

 

“Momenteel bevinden wij ons in de helft van de BOB-campagne en reed gemiddeld 5 % van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. Wij merken dat bij eerder verwachte/aangekondigde controles, zoals voorbije weekend, dit percentage daalt tot 1,5 %. “Wij willen dan ook bij alle bestuurders de mentaliteit creëren dat zij altijd aan een controle onderworpen kunnen worden en niet enkel als zij dit verwachten”, aldus korpschef Jurgen De Landsheer.

 

Zo werden dinsdag in totaal 43 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Iedereen was safe. 1 proces-verbaal werd opgesteld wegens drugs in verkeer. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.

 

Er werd 1 onmiddellijke inning opgesteld voor het rijden zonder gordel, 2 processen-verbaal van waarschuwing, 1 proces-verbaal BODOC en 1 proces-verbaal voor niet verzekering, niet inschrijving en geen keuring van het voertuig. Dit voertuig werd dan ook inbeslaggenomen.

 

Tijdens de acties van deze BOB-campagne krijgen de voorbeeldige chauffeurs naast een BOB-sleutelhanger ook een gepersonaliseerd doosje snoepjes.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief