GERAARDSBERGEN - Slotweekend Zimmerman: 7 en 8 januari 2017

GERAARDSBERGEN - Slotweekend Zimmerman: 7 en 8 januari 2017

Flyer_-_slotweekend_one_more_take
 

Slotweekend One More Take

Op 7 en 8 januari wordt de Zimmermantentoonstelling in schoonheid afgesloten. Tijdens het slotweekend vinden er tal van unieke activiteiten plaats. 

 

Voor wie de tentoonstelling nog niet bezocht heeft, is er zaterdag van 16 tot 18 uur de allerlaatste rondleiding en wat voor één! Alle betrokkenen, gaande van curatoren en kunstenaars over gedreven suppoosten tot schepen van Cultuur Kristin Vangeyte en uitgever Gautier Platteau (Hannibal), lichten hun absolute favorieten toe. Ook de Zimmermans zelf en de vermaarde Britse kunstcriticus Francis Hodgson zullen natuurlijk hun zegje doen.

 

Wie de Zimmermans persoonlijk wil ontmoeten kan langskomen op de meet and greet in het Koetshuis. Linda en Darryl Zimmerman vertellen over de loopbaan van hun vader, zijn grootste en mafste opdrachten, en zoveel meer. Ze lichten ook de werking van het John G. Zimmerman Archive toe, waar tienduizenden foto's, documenten, brieven, etc. bewaard worden. 

 

De eerste dag wordt afgesloten met een veiling voor twee goede doelen. De opbrengst gaat naar Home Magnolia, een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg in Geraardsbergen en een programma voor de wereldwijde bestrijding van polio (een belangrijk thema in Zimmermans werk). Het bedrag voor de bestrijding van polio zal verdrievoudigd worden door partners Rotary club Geraardsbergen/Rotary International en de Bill and Melinda Gates Foundation. 

 

Op zondag 8 januari vindt er een panelgesprek plaats in het Fotomuseum van Antwerpen. Tijdens het gesprek met Linda Zimmerman, Francis Hodgson en Jeroen Laureyns wordt de nadruk gelegd op de dialoog tussen kunstenaar en publiek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief