GERAARDSBERGEN - Winter Sounds met Concertband Cecilia was puur genieten

GERAARDSBERGEN - Winter Sounds met Concertband Cecilia was puur genieten

Jim_2486
 

Op 30 december 2016 bracht Concertband Cecilia Geraardsbergen, samen met Vincent Alpaerts, CCG-dirigent en saxofonist bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht, het concert “Winter Sounds” in een uitverkochte Sint-Macharius Kerk.

 

Het fel gesmaakte “Rhapsody in Blue”, een klassieke compositie met jazz-invloeden geschreven voor orkest en piano, van de hand van de Amerikaan G. Gershwin, was het hoofdgerecht van de geslaagde muzikale avond. Voor dit virtuoze pianowerk kon CCG de Geraardsbergenaar Jacob Surdiacourt (18) strikken, die na het beëindigen van zijn studies aan de Kunstacademie van Geraardsbergen, dit schooljaar startte met een professionele muzikale opleiding aan de School of Arts in Gent.

 

CCG stelde ook zijn eigen jeugd in de spotlight. Trombonist Gert-Jan Schoup (21) bracht een kwaliteitsvolle versie van het burleske Rhapsody for Trombone en Dries Meerts (20) speelde briljant het dansbare Pequeña Czarda op zijn saxofoon. Beide Cecilianen studeren aan het Antwerpse Muziekconservatorium.

 

In Jazzstad Geraardsbergen mag een ode aan de recent overleden Toots Thielemans niet ontbreken. Van Toots zijn wereldberoemde “Bluesette”, bracht Cecilia een swingend arrangement met knappe improvisaties van 2 eigen klarinettisten Ines Raveydts en Steffen Mertens (beide 16).

 

Na de beroemde TV-tune “Game of Thrones” en het winterse “Sleigh Ride”, kon er achteraf met een glaasje bubbels gezellig nagepraat worden in zaal De Reep.

 

Met deze knaller van een concert sloot Concertband Cecilia Geraardsbergen een prachtig, divers, muzikaal jaar af. Toppers in 2016 waren: “Sound of Musicals 2.0” met Showproject, deelname aan de Gentse Feesten en de traditiegetrouwe activiteiten tijdens de zomerkermis zoals Processie van Plaisance, Saint-Saucisse en het Vuurwerkconcert.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief