GERAARDSBERGEN - Erehaag voor oudstrijder Alfons Meerpoel tijdens uitvaartplechtigheid

GERAARDSBERGEN - Erehaag voor oudstrijder Alfons Meerpoel tijdens uitvaartplechtigheid

Jim_2701
 
Jim_2713
 

In de Sint-Macariuskerk te Nederboelare werd afscheid genomen van Alfons Meerpoel, een gewaardeerd oudstrijder en tevens medestichter van de Geraardsbergse Koninklijke Vrijschutters.

 

Als laatste eerbetoon aan deze uitzonderlijke man werd aan het begin van de uitvaartplechtigheid een erehaag gevormd door de vaandeldragers van de vaderlandslievende verenigingen en ancien Paracommando’s.

 

Meerpoel verdiende zijn strepen als paracommando tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij sloot zich in de loop van de oorlog aan bij de Belgische strijdkrachten in Engeland en volgde een opleiding tot parachutist. In maart 1945 behaalde hij zijn parabrevet en werd ingedeeld bij het “Belgian SAS (Special Air Service) Squadron”, een elite-eenheid, die ingezet werd bij speciale opdrachten op het vasteland.

 

Alfons was in april 1945 betrokken bij onder meer de bevrijding van Hoogeveen in Noord-Nederland. De Nederlanders bleven de Belgen hiervoor dankbaar en Meerpoel werd in 2005 nog gehuldigd in Hoogeveen. En in 2013 kwam er een gedenkteken voor de Belgische parachutisten die de stad hadden bevrijd.

 

Meerpoel werd in 1947 medestichter van de “Koninklijke Vrijschutters”, de Geraardsbergse schietclub. Hij was er jarenlang een van de sterkhouders.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief