GERAARDSBERGEN - Zimmermantentoonstelling in schoonheid afgesloten

GERAARDSBERGEN - Zimmermantentoonstelling in schoonheid afgesloten

Jim_2747
 
Jim_2743
 
Jim_2767
 
Jim_2781
 

De Zimmermantentoonstelling werd vorig weekend in schoonheid afgesloten met tal van activiteiten.

 

Voor wie de Zimmermans persoonlijk wou ontmoeten was er  de meet and greet in het Koetshuis. Linda en Darryl Zimmerman vertelden over de loopbaan van hun vader, zijn grootste en mafste opdrachten en zoveel meer. Ze lichtten ook de werking van het John G. Zimmerman Archive toe, waar tienduizenden foto’s en documenten bewaard worden. De Britse kunstcriticus Francis Hodgson, die ook aanwezig was, ging verschillende malen in dialoog  met de Zimmermans over de techinsche aspecten van John’s werk.

 

Daarna vond in het Abtenhuis de allerlaatste rondleiding doorheen de tentoonstelling plaats. Alle betrokkenen, gaande van curatoren en kunstenaars over gedreven suppoosten tot schepen van Cultuur Kristin Vangeyte en uitgever Gautier Platteau (Hannibal), becommentarieerden hun favoriete foto.

 

De eerste dag werd afgesloten met een veiling voor twee goede doelen. De opbrengst zal gaan naar Home Magnolia, een begeleidingstehuis voor bijzondere jeugdzorg in Geraardsbergen en een programma voor de wereldwijde bestrijding van polio, een belangrijk thema in Zimmermans werk. Het bedrag voor de bestrijding van polio zal verdrievoudigd worden door partners Rotary club Geraardsbergen/Rotary International en de Bill and Melinda Gates Foundation.

 

Op zondag vond dan er een panelgesprek plaats in het Fotomuseum van Antwerpen. Tijdens het gesprek met Linda Zimmerman, Francis Hodgson en Jeroen Laureyns werd de nadruk gelegd op de dialoog tussen kunstenaar en publiek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief