GERAARDSBERGEN - Astridlaan moet veiliger voor dorpsraad Nederboelare

GERAARDSBERGEN - Astridlaan moet veiliger voor dorpsraad Nederboelare

Jim_2849
 

Voor de dorpsraad van Nederboelare is de drukke en verkeersonveilige gewestweg Astridlaan een bron van ergernis. Al enkele jaren proberen ze de  onveilige situatie aan te kaarten bij het Agentschap Wegen en Verkeer en hen aan te sporen om aanpassingen uit te voeren.

 

Fietsers en voetgangers komen steeds meer in de verdrukking op de Astridlaan en vooral de oversteekplaats aan de Felicien Cauwelstraat is slecht verlicht en uiterst onveilig. Nog in december 2016 werden twee oudere vrouwen ‘s avonds door een wagen aangereden toen ze het zebrapad overstaken.

 

Voor de dorpsraad was dit ongeval de druppel die de emmer deed overlopen. Al jaren wordt de onveilige situatie bij de politie en het stadsbestuur  aangekaart en wordt  aan het Agentschap Wegen en Verkeer, bevoegd voor deze gewestweg, iets te doen aan deze problematiek. De dorpsraad diende zelfs  voorstellen in voor een betere aanduiding van het zebrapad en accentverlichting. Zelfs schepen van Mobiliteit Erwin Franceus porde het Agentschap aan om de aanpassingen versneld door te voeren met als resultaat: tot op heden nog steeds geen respons. Daarom start de dorpsraad in februari met een sensibiliseringsactie waarbij aan de voetgangers gevraagd wordt om zich dmv fluo-vestjes te laten opvallen als ze de drukke weg beterden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief