GERAARDSBERGEN - 6 000 € voor uitroeiing van polio

C21

GERAARDSBERGEN - 6 000 € voor uitroeiing van polio

Jim_3418
 

Van 21 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017 liep de  tentoonstelling One More Take van fotograaf John G. Zimmerman in ’t Abtenhuis  in Geraardsbergen.

 

John Zimmerman heeft heel wat foto’s genomen van de strijd tegen polio. De familie Zimmerman herinnert zich nog levendig de ernst van deze aandoening. Daarom waren zij bereid om via een veiling inkomsten te werven voor de strijd tegen deze ziekte. 

 

Deze veiling vond plaats tijdens het ‘Closing weekend’ en werd achteraf werd verlengd via Facebook.

 

Sinds 1988 bestaat er een Wereldinitiatief om polio uit te roeien, met 5 belangrijke partners: de WHO, Rotary International, de US CDC, UNICEF en de Bill & Melinda Gates Foundation. Mét resultaat: van 350 000 gevallen in 1988 naar 38 gevallen in drie landen in 2016, ofwel nog 0,1% van het doel verwijderd!

Nu donderdag vertrekken overigens weer heel wat Vlaamse Rotariërs als vrijwilliger om mee in te enten in India. 

 

Tijdens de vergadering van Rotary club Geraardsbergen overhandigde Arne De Winde, curator van de fototentoonstelling, een cheque ter waarde van 1 000 € aan Wim Leerman, voorzitter van Rotary club Geraardsbergen. De voorzitter kondigde direct aan dat de club dit bedrag verdubbelt. Deze 2 000 € zal via het Rotary kanaal door de Bill & Melinda Gates Foundation verdrievoudigd worden tot 6 000 €!

 

 Achteraf gaf Wim Leerman een presentatie over wat polio is en hoe we het effectief aan het uitroeien zijn.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief