GERAARDSBERGEN - Padstappers Geraardsbergen hielden 24ste Manneken-Pistocht

C21

GERAARDSBERGEN - Padstappers Geraardsbergen hielden 24ste Manneken-Pistocht

Jim_3645
 

Zondag organiseerde de wandelvereniging ‘de padstappers’ voor de 24ste maal hun Manneken-Pistocht. De uitvalsbasis was het vertrouwde jeugdcentrum De Spiraal, de ruime zaal gelegen langs de Dender vanwaar zowel de stad als het platteland binnen wandelbereik liggen. De wandelaars konden kuieren langs de Dender, wandelen door het domein van de historische Sint Adriaansabdij, op het Marktplein het mooie stadhuis, de Marbol en de imposante St Bartholomeuskerk bewonderen, genieten van een waaier aan panorama’s vanop de Oudenbergflanken en met verbazing toekijken hoe het Oudste Plassertje -hoofdrolspeler in dit wandelgebeuren- ongegeneerd zijn ding doet en de GAS-boetes aan zijn laars lapt.

 

Wie de ruime collectie kostuumpjes van het Manneken wou bekijken, kon tijdens zijn doortocht op de markt het Manneken Pis museum in de “Permanensje” bezoeken.

 

Afhankelijk van de afstand werden verder de velden en landerijen rond Geraardsbergen en enkele prachtige natuurgebieden zoals Boelarebos en Karkoolbos onder de voeten geschoven. Alle afstanden voerden de wandelaar tenslotte terug naar de Spiraal waar het team medewerkers klaar stond om hen te verwennen met verfrissende of verwarmende dranken, kleine snacks en heerlijk mattentaarten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief