Veiligheidsberoepen KA GERAARDSBERGEN op ontdekking in Inlichtingen en Veiligheidsschool

C21

Veiligheidsberoepen KA GERAARDSBERGEN op ontdekking in Inlichtingen en Veiligheidsschool

Veiligheid
 

Onlangs konden de leerlingen van de richting Veiligheidsberoepen (onderdeel Maatschappelijke Veiligheid van het KA Geraardsbergen) een bezoek brengen aan de kazerne Cdt. de Hemptinne waar de in Inlichtingen en Veiligheidsschool ondergebracht is.

 

De Inlichtingen en Veiligheidschool, is  binnen Defensie de stuwende kracht inzake de gespecialiseerde professionele vormingen in het domein van inlichtingen, identificatie materieel, militaire veiligheid en militaire geografie.

 

Eerst konden de leerlingen een bezoek brengen aan een statische opstelling van tanks. Na het tankbezoek werden ze ingedeeld in twee groepen en stond een kennismaking met een maquette waarop militaire stellingen nagebouwd waren op het programma. Vanuit een uitkijktoren dienden ze met een verrekijker vijandelijke voertuigen te onderscheiden van bevriende voertuigen. De jongeren mochten ook langs de wapenkamer gaan. Hier kregen ze de kans verschillende oorlogswapens te demonteren. De wapens opnieuw monteren bleek een minder eenvoudige klus.

 

De andere groep kreeg intussen een les over het gebruik van social media. Tijdens de les werd de nadruk gelegd op het belang van privacy instellingen. De leerlingen waren onder de indruk over hoe snel iemand van de inlichtingendienst informatie kon verzamelen over één van hen. Na de middag werd gewisseld van activiteit.

 

Om hun parate kennis over de veiligheid te testen kregen de leerlingen ten slotte een rondgang op het militaire terrein. Hier werd hun inzicht getest over de mogelijke veiligheidsrisico’s die in en rond het terrein op te merken waren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief