Poetslessen helpen kleuters GO Centrum GERAARDSBERGEN aan gezond gebit

C21

Poetslessen helpen kleuters GO Centrum GERAARDSBERGEN aan gezond gebit

Img_0894
 

De kleuters van basisschool GO! Centrum in Geraardsbergen mochten even hun klasje verlaten om de tanden te poetsen. Om tandverzorging te stimuleren trok LM Oost-Vlaanderen van school naar school met educatieve spelletjes.

 

Met de actie duikt het ziekenfonds in een preventieve rol. Een recente studie, opgezet door LM, bij meer dan 2.000 gezinnen onthulde immers dat een derde van de kinderen slechts één keer per dag de tanden poetst.

 

Met spelletjes leerden de kinderen van basisschool GO! Centrum alles over een goeie tandhygiëne en dat tandenpoetsen een belangrijk dagelijks ritueel is. Ook hoe ze hun tanden moeten poetsen kwam aan bod. Dat ondervonden ze met de plakverklikkers die hun mond rood kleurden.

 

Ouders geven het slechte voorbeeld

“De cijfers uit de studie zijn op zijn minst opvallend. Het betekent dat er nog veel werk aan de winkel is rond tandhygiëne”, zegt Cathy De Waele, directeur LM Oost-Vlaanderen. Uit een onderzoek dat het ziekenfonds vorig jaar liet uitvoeren, bleek bovendien dat de cijfers bij volwassenen nog schrijnender zijn. 44 procent van de volwassenen poetst ook maar één keer de tanden. “Het is belangrijk dat ouders het goede voorbeeld geven. Want kinderen een goede tandhygiëne aanleren loopt niet altijd van een leien dakje.”

 

Niet wanhopen

Weten we niet hoe we kinderen moeten stimuleren om de tanden te poetsen? Volgens opvoedingsexpert Steven Gielis (ZITDAZO) hoeven we niet te wanhopen: “Tandenpoetsen stimuleren is vrij eenvoudig als je het als ouder deel laat uitmaken van een standaard ochtend- en avondroutine.” Ook hij wijst op de voorbeeldrol: “Je poetst best ook als ouder. Zo leert je kind dat tandenpoetsen er gewoon bij hoort.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief