GERAARDSBERGEN - Derde Valentijns Run&Bike liep op wieltjes

GERAARDSBERGEN - Derde Valentijns Run&Bike liep op wieltjes

Jim_4032
 

Zondag vond rond sporthal De Kriebel te Geraardsbergen voor de derde maal een Run&Bike door. Bij Run&Bike werken duo’s bestaande uit fietser en loper een parcours af, onderweg mogen zij onbeperkt wisselen van functie. In totaal kwamen zo’n 150 deelnemers opdagen om te zwoegen op een mooi en gevarieerd parcours. Na het startschot dat gegeven werd door burgemeester Guido De Padt konden de lopers zich meteen uitleven in de gloednieuwe ‘sporthof’ nadien trok het peloton via de Dender richting Overboelare om er met het Boelarebos meteen een stevige kuitenbijter te overwinnen. Op de smalle en glibberige baantjes rond het stedelijk openluchtzwembad werd de behendigheid van de fietser getest.

 

Wanneer ze na één of twee rondjes het denderpad mochten verlaten via het houten brugje, wachtten alle duo’s een ‘moment of glory’ voor sporthal De Kriebel. Deze werd hun bezorgd door de speaker van dienst, een finishers foto op het podium, een verdiende bevoorrading en alle deelnemers kregen nog een attentie mee naar huis in de vorm van een flesje Chimay, WCUP bidon of een bloemetje voor wie voor nog geen Valentijns presentje zorgde …

 

In diverse categorieën wachtten de eerste drie een extra beloning. De hoofdprijs ging net als vorig jaar naar het ACG duo De Rouck – Van Lierde die de tegenstand wegbliezen met een voorsprong van circa 10 minuten! Ook het vermelden waard dat de jongste deelnemers Bent Schelfthout (6 jaar!) samen met zijn papa op het podium kon in de familie categorie!

 

Run&Bike is uiteraard een geschikte formule voor du- en triatleten. Dat zagen we ook met mooie delegaties van H3O Halle en de lokale GETT ploeg. Maar ook wielertoeristenclub Viabike tekende net als vorig jaar met een vijftal teams present!

 

Organisatoren Gwielek Cycling Team en Coach Wim blikken tevreden terug. We hadden een vlotte organisatie, een gelijkaardige opkomst dan vorig jaar. We focussen toch op een voor de deelnemer aangename en zorgeloze sportbeleving, met toezichters op elke hoek van het parcours, zoveel mogelijk veilige en verkeersluwe wegen en geven elke deelnemer een attentie mee naar huis. Ook sporthal De Kriebel zorgt mee voor de perfecte accommodatie met douches en bike wash mogelijkheden. Afspraak op zondag 11 februari 2018 voor de 4de editie. Tijdsopname en vele foto’s via facebook of website. http://www.facebook.com/valentijnsrunbike http://www.coachwim.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 mei 2018
Jimmy Godaert | 13 mei 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018
Jimmy Godaert | 10 mei 2018

archief