GERAARDSBERGEN - Padstappers houden Krakelingentocht

GERAARDSBERGEN - Padstappers houden Krakelingentocht

Publi-affiche-kra-2017
 

Enkele dagen voor de vieringen van Krakelingen en Tonnekensbrand, organiseren De Padstappers op woensdag 22 februari de jaarlijkse Krakelingentocht. Starten doen ze dit keer in de parochiezaal van Grimminge, één van de Tonnekensbrandgemeenten. In de sfeer van het Krakelingenfeest krijgt elke deelnemer gratis een, in sandwichdeeg vervaardigde, krakeling (mastel) mee.

 

In de start- en rustposten kunnen de deelnemers aan de wandeling zoals gewoonlijk genieten van een waaier aan frisdranken, bieren, warme dranken, mattentaarten, broodjes en andere eetwaren tegen zeer democratische prijzen.

 

De tocht zelf bundelt een aantal bewegwijzerde wandelafstanden, gaande van 6 tot 22 km, zodat er voor iedereen –zij het sportief wandelaar, zij het recreant- wel een wandeling tussen zit die aan zijn mogelijkheden of zijn vorm van de dag beantwoordt. De parcoursbouwer tekende naar goede gewoonte opnieuw mooie omlopen uit, in de schaduw van de over de stad Geraardsbergen uittorende Oudenberg, zonder evenwel de -vooral in wielermiddens- gevreesde Muur en de stad aan te doen. De randgemeenten zoals Grimminge, Moerbeke, Zandbergen, Onkerzele en Idegem hebben op zich al genoeg te bieden met hun hoofdzakelijk landelijke en rustige wegen. Deze buitengemeenten verwelkomen de wandelaar graag op zijn tocht voor een toffe wandeldag, afhankelijk van de afstand, door het Raspaillebos, het Moerbekebos, het natuurreservaat de Nuchten, het Provinciaal domein de Gavers of langs de kronkelende Dender. Die stapper, met oog voor natuurschoon en zoekend naar rust, zal op de veldbanen, bospaden, wegelingen en wandelwegen zeker aan zijn trekken komen.

 

Mooie uithoeken, idyllische plekjes, berijmde oevers, benevelde waterpartijen en uitgestrekte velden zijn dan de revue gepasseerd en zullen voor velen mogelijk nieuwe openbaringen blijken om in het geheugen of op foto vast te leggen. De landelijke omgeving van Geraardsbergen wacht op ontdekking.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 14 mei 2018
Jimmy Godaert | 13 mei 2018
Marc Colpaert | 13 mei 2018
Jimmy Godaert | 10 mei 2018

archief